Om meg

Hei!

Så fint at du titter innom Matogintoleranse. Bloggen som drives av skribenten Mette Gry Larsen.

Tor og Mette - Foto: Bjørg Hexeberg for ukebladet Familien 2018
Tor og Mette – Foto Bjørg Hexeberg for en reportasje ukebladet Familien 2018

Jeg er utdannet eiendomsmegler MNEF, men her inne er det informasjon om sunn mat og systemiske sykdommer som gjelder. Jeg håper å kunne gi oppmuntring til ikke å gi opp, lete etter mer informasjon og prøve ut sunne og gode muligheter til å få en bedret helse. Fasitsvarene har jeg ikke, men litt erfaring har jeg. Dessuten er jeg på en reise for å få en bedret helse.

Dette er en blogg for oss som ikke finner ut av hva som feiler oss. Vi blir syke av mat, ting vi puster inn og mange andre ting som vi ikke finner ut av hva er. Hvordan kan vi bli bedre? Det er en kjent sak at blant andre ME-pasienter sliter med mage-tarmproblematikk. Dette igjen kan føre til helseplager av forskjellig art. Denne siden er i stadig utvikling med ny kunnskap hva gjelder ME, autoimmune sykdommer, matogintoleranser m.m.

Matogintoleranse er så mangt, men jeg fokuserer mest på de intoleransene jeg har. Det er her jeg har opparbeidet meg erfaring, og som jeg håper du kan ha nytte av.

Kunstige og naturlige konserveringsmidler (salisylate/salisylsyre) og tilsetningstoffer, hva kan det gjøre med oss? Det forsøker jeg å dele noe om.

I tillegg vil du få vite om hvordan jeg ble kvitt Elveblest/spontan og kronsik Urticaria samt Angioødem. Samtidig gir jeg informasjon om hva som har gjort min helse verre.

Mage-/tarm skal kommunisere med hjernen, hva hvis den er i ubalanse? Vi vet at en stor prosentdel av umunsystemet vårt er plassert nettopp i mage/tarm.

Her finner du også mange mage-/tarmvennlige matoppskrifter og du vil forstå at jeg ikke er noen gourmet-kokk, men ønsker dog å presentere matoppskrifter som er rene og gode for mange med matintoleranser og som kan stimulere mage/tarm til en generell bedre helse.

Jeg ber om forståelse for at siden er under utvikling gjenom flere år hvor jeg leter etter årsaker til sykdommer og bedring av helsesituasjon. Slik at matoppskrifter m.m. ikke følger slavisk det som var bakteppet for oppstart av denne bloggen, nemlig matogintoleranser ved inntak av matvarer med høyt innhold av salisylsyre/salisylate og bigenaminer. Som oftest er det nevnt i oppsriftene hvordan de er i forhold til nevnte intoleranser.

For presse og bedrifter:

Om du ønsker å komme i kontakt med meg for:

  • intervju
  • oppdrag av noen art
  • så send en epost til mette@matogintoleranse.no