Om meg


Hei!

Så fint at du titter innom Gladetarmer. Bloggen som drives av skribenten Mette Gry Larsen.

Jeg er utdannet eiendomsmegler MNEF, men her inne er det informasjon om sunn mat og muligheten til å bli frisk av autoimmune sykdommer som gjelder. Jeg håper å kunne gi oppmuntring til ikke å gi opp, men snarere å lete etter mer informasjon og prøve ut sunne og gode muligheter til å få en bedret helse. Fasitsvarene har jeg ikke, men erfaring har jeg. Dessuten er jeg selv på en reise for å få en bedret helse.

Dette er en blogg for oss som blir syke av mat, ting vi puster inn og mange andre ting som vi ikke helt finner ut av hva er. Hvordan kan vi bli bedre? Det er en kjent sak at blant andre ME-pasienter sliter med mage-tarmproblematikk. Dette igjen kan føre til helseplager av forskjellig art. Denne siden er i stadig utvikling med ny kunnskap hva gjelder ME, autoimmune sykdommer, matogintoleranser m.m.

  • Noen utfordringer som det finnes hjelp til: Dysbiose (ubalanse) i tarmen er én ting
  • Noe annet er lekk tarm: Forskerne viser nå at såkalt hyper-permeabel tarm og tilstanden til tarmslimhinnen er knyttet til en lang rekke helsetilstander
  • Kunstige konserveringsmidler og tilsetningstoffer, hva gjør det med oss? Det forsøker jeg å dele noe om.

GLADETARMER! I denne artikkelen forteller jeg hvordan jeg ble kvitt Elveblest/spontan og kronsik Urticaria samt Angioødem.

Mage-/tarm skal kommunisere med hjernen, hva hvis den er i ubalanse?

Vi vet at en stor prosentdel av immunsystemet vårt er plassert nettopp i mage/tarm.

I bloggen Gladetarmer finner du også mange mage-/tarmvennlige matoppskrifter og du vil forstå at jeg ikke er noen gourmet-kokk. Jeg ønsker dog å presentere matoppskrifter som er rene og gode og som kan stimulere til en bedret mage/tarm-helse.

Jeg ber om forståelse for at siden er under utvikling gjennom flere år (fom 2014) hvor jeg leter etter bakenforliggende årsaker til sykdommer og mulighet til bedring av helsesituasjon.

Matoppskrifter m.m. følger dermed ikke det som var bakteppet for oppstart av denne bloggen, nemlig matogintoleranser ved inntak av matvarer med høyt innhold av salisylsyre/salisylate og bigenaminer. Som oftest er det nevnt i de tidligste oppskriftene hvordan de er i forhold til nevnte intoleranser. Etter som jeg har fått større kunnskap om tarmhelse har også oppskriftene endret seg til der jeg står idag i 2022.


Jeg har etter hvert fått god erfaring med funksjonell medisin

Det vil si persontilpasset medisin. Jeg har tatt omfattende tester av blod, avføring og håranalyser på et av de bedre laboratorier. På den måten har jeg fått en oversikt over hva som er dårlig i mitt tarmsystem og har startet på en lang reise til en bedret helse.

Dessverre kan jeg informere om at det ikke på noen måte har vært hjelp å hente i det konvensjonelle helsetilbudet i Norge for mitt vedkommende. Jeg har dermed sett meg nødt til å få undervisning hos Full Potential inspired by Functional medicine i Oslo. Dette dekkes ikke av helsenorge. Derimot er dette banebrytende innen helse og basert på det nyeste innen forskning og studier på verdensbasis. Jeg tilegner meg altså kunnskap ved oppdatering innen slik forskning.

Blant annet har mange av oss som sliter med blant annet autoimmune sykdommer tungmetaller i kroppen som ligger og stenger for godt næringsopptak slik at tarmen kan leges. Når alt dette er sagt, kan jeg informere om at dette for mitt vedkommende antakelig har pågått siden jeg var barn og det er mange år siden.

Det vil dermed ta lenger tid for meg enn for mange andre å bli kvitt blant annet tungmetaller, men jeg er godt i gang.

Jeg går for et sunt kosthold med mye økologiske grønnsaker, nøtter og frø

Jeg går for gressforet kjøtt og spiser lavkarbo fordi jeg vet at med mitt genbilde er det det beste for meg. I tillegg tar jeg kosttilskudd og pre-/probiotika.

Det er viktig for meg å si at det ikke finnes én diett som passer for alle. Dog står det fritt for alle å starte med å unngå gluten, sukker og kumelk da dette er dårlige triggere for immunsystemet.

Beste helsehilsen fra Mette i
Gladetarmer.no

FØLG GJERNE BLOGGEN GLADETARMER PÅ FACEBOOK – Bloggen for oss som blir syke av mat, ting vi puster inn m.m. Hvordan kan vi bli bedre? Denne siden er i utvikling med ny kunnskap om miljøgifter, ME, autoimmune sykdommer, allergier, persontilpasset helseoptimalisering, helseforbedring, funksjonell medisin. Matoppskrifter for å bedre tarmhelsen m.m.

For presse og bedrifter:

Om du ønsker å komme i kontakt med meg for:

  • intervju
  • oppdrag av noen art
  • så send en epost til metgry@online.no
Nettside av WebNext | Personvern