Rå pepperkakekuler ble julegodisens yndling fra første smakstest, også blant den yngre garde i familien. Et ypperlig alternativ til julegodis for deg som ønsker å unngå gluten, kumelk og sukker.
Det å kutte ut gluten, sukker og melk har hatt så god virkning på helsen min, så da deler jeg mer enn gjerne gode oppskrifter videre. Kanskje kan denne julebaksten og julegodisen være noe for deg også?
Som navnet indikerer skal pepperkakekulene ikke stekes. De er enkle å lage bare du har de nødvendige ingrediensene klare.
![Bordet hvor det meste av julematen serveres. Rå og naturlige pepperkakekuler](https://www.gladetarmer.no/wp-content/uploads/2020/12/Bordet-hvor-de-fleste-julgodtene-serveres-Ra-pepperkakekuler-min-.jpg)
![Julemorgen-servise klar til rå og naturlige pepperkakekuler](https://www.gladetarmer.no/wp-content/uploads/2020/12/Julemorgen-servise-til-Ra-pepperkakekuler-min.jpg)
Ingredienser til rå pepperkakekuler
- 100g mandelmel
- 1 ts ingefær
- 0,5 ts kardemomme
- 0,5 ts nellik
- 2 ts kanel
- Noen få korn himalayasalt
- Litt kvernet pepper
- 3-5 ss yaconsirup – prøv deg frem, både med tanke på smak og konsistens
Ingrediensene til rå pepperkakekuler blandes godt
Rull små kuler og legg dem på et bakepapir på et brett. Settes i fryseren i 30 minutter. Dette gjør jeg når jeg skal dyppe dem i sjokolade. Sjokoladen stivner fortere når kulene er kalde. Etter å har fått på sjokoladetrekket, setter jeg dem inn i fryseren på nytt slik at sjokoladen stivner enda bedre. Etter 30 minutter i fryseren kan de settes i boks i kjøleskapet dersom du ønsker å oppbevare dem der.
De rå pepperkakekulene kan serveres som de er. Jeg fikk tips om å dekke dem med hjemmelaget sjokolade. Det var en høydare. Du kan også rulle dem i hempfrø, kokos eller liknende.
Sjokoladetrekket består av
- 50 g kakaomasse
- 50 g kakaosmør
- 3 ss valnøttsmør (eller annet nøttesmør)
- 3 – 4 ss yacon sirup
- 6 dråper monk fruit
- Litt himalayasalt
Kakaomasse og kakaosmør smeltes i vannbad. Bland deretter inn de andre ingrediensene.
Hvis du har monk fruit i pulverform, anbefaler jeg deg å smake til blandingen.
Oppbevares i tett boks i kjøleskap eller fryser. Som all hjemmelaget sjokolade smelter den raskt, så den bør tas rett fra fryser eller kjøleskap ved servering.
Oppskriften på rå pepperkakekuler har jeg fått av helsecoach og kostholdsrådgiver Heidi Stange i Funkmedmat
Dersom du liker denne artikkelen så del den gjerne med dine venner på Facebook.
TAKK FOR AT DU LESER BLOGGEN GLADETARMER! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner på Facebook.
![](https://www.matogintoleranse.no/wp-content/uploads/2020/12/Ra-og-supergode-pepperkakekuler-kan-lagres-pa-Pinterest.jpg)