Krydret gulrotsuppe med kokosmelk – glutenfri


Når det blåser nordavind fra alle kanter og det ikke akkurat inviteres til å være ute på verandaen, hva kan vel da passe bedre enn en varm gulrotsuppe med smakfulle ingredienser og litt futt?

Suppen er enkel å lage og jeg synes den er god på smak. Vil du gjøre litt stas på gjesten din topper du den med vårløk, skiver med gulrøtter og litt frisk koriander eller bredbladet persille. Noen dråper lime og skall er også deilig garnityr.

Du kan gjerne servere et godt brød til, eller flatbrød. Hvorfor ikke by på ditt eget hjemmelagde brød eller knekkebrød som er glutenfritt og uten tilsetningsstoffer?

I N G R E D E N S E R TIL 4 PORSJONER GULROTSUPPE

  • 1 løk, grovhakket
  • 4 hvitløksfedd, grovhakket
  • ca 4cm ingefær, grovhakket
  • 1 rød chili, grovhakket (fjern frø)
  • ca. 600g gulrøtter, i skiver
  • 2 ts karripulver
  • 1 boks kremet kokosmelk (Santa Maria økologisk er ikke ultraprossesert)
  • 8 dl grønnsakskraft, jeg brukte hjemmelaget buljong fra økologiske kraftbein
  • kokosolje (eller annen olje) til steking
  • salt, pepper

Garnityr

  • fine skiver gulrøtter
  • frisk koriander eller bredbladet persille
  • fine skiver vårløk
  • saft og finrevet skall av lime

Gjesten som smakte gulrotsuppen først

Den første gjesten som smakte på gulrotsuppen var Elin Hjortland fra Nythagen.no

F R E M G A N G S M Å T E

Grovhakk løk, hvitløk, ingefær og chili. Skjær gulrøttene i biter.

Blancher løk, hvitløk, ingefær og chili i litt olje i en gryte over middels varme til det er mørt. Dryss karripulver over, tilsett gulrøttene og blancher noen minutter til.

Rør inn kokosmelk og buljong og la det koke opp. La suppen småkoke til gulrøttene er møre. Dette kan ta 10 – 20 minutter alt ettersom hvor store gulrotbitene er.

Kjør suppen glatt i en blender eller ved hjelp av en stavmikser.

Smak til med salt og pepper og ev. litt limesaft.

Server suppen i skåler og topp den med finskivede gulrøtter, vårløk, frisk koriander/bredbladet persille og finrevet limeskall.

Håper det smaker!

Enkel og koselig borddekking til 2 - gulrotsuppe på menyen

Så enkelt dekker du et bord for to. Rosen har jeg vært så heldig å få av ei venninne, ellers er det jo gjenbruk av ting jeg har stående i skapet. Krydderet jeg har satt fram er mitt hjemmelagde urtesalt.

Følg Gladetarmer på FACEBOOK OG INSTAGRAM

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern