Rødbetesuppe – laget på hjemmelaget grønnsaksbuljong


Rødbetesuppe kan beskrives som rund, søt og kraftig rød. Det er deilig å kunne rusle ut i kjøkkenhagen og forsyne seg av de deiligste grønnsaker herunder rødbeter. Økologisk og kortreist, blir ikke bedre enn det.

Hjemmelaget grønnsaksbuljong til rødbetesuppe

Ingredienser i rødbetesuppe

  • 1 kg rødbeter, skrelles og deles i biter
  • 2 løk, eventuelt vårløk eller purre grovhakkes
  • 1 persillerot
  • 2-3 hvitløksfedd
  • En del svarte pepperkorn (lurt å ha i en metallbeholder lik den man bruker i fårikålen)
  • 1 bukett persille med litt koriander
  • Ca. 1 liter grønnsaksbuljong. Til denne suppen har jeg brukt grønnsaksbuljong som jeg har laget av sellerirot, purre og gulrot.
  • Saften fra en halv lime
  • Salt og pepper
  • Gressløk og brokkolispirer
  • Toppes med hjemmelaget og oppvarmet kokosyohurt

Rødbetesuppe laget på hjemmelaget grønnsaksbuljong

Fremgangsmåte for rødbetesuppen

  • Blancher løk/vårløk/purre og hvitløk i litt kokossolje.
  • Rødbeter og buljong tilsettes. Kok alt i ca. 35 minutter, eller til alt er mørt, sammen med pepperkorn og urtebuketten. Avkjøl hvis du ønsker å ha en lavkarbosuppe.
  • Fjern de hele krydderne, urtebuketten, varm opp og mos alt med stavmikser.
  • Tilsett eventuelt saften fra en halv lime og smak til med salt og pepper og eventuelt litt chili.
  • Topp med kruspersille, gressløk og brokkolispirer eller andre urter.

Godt med en klatt oppvarmet kokosyoghurt. Vi hadde hjemmelagde knekkebrød til.

For et fyrverkeri av en farge!!  

Noen av mine oppskrifter som du kan bruke til rødbetesuppen

TAKK FOR AT DU LESER BLOGGEN GLADETARMER! Følg gjerne Gladetarmer på Facebook og Instagram

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern