Glutenfri hjemmelagde lefser kan brukes til både taco og til en lunsjrett med salat og annet du måtte ønske. Utenom lefser til taco ynder jeg å ha dem til lunsj med hjemmelaget guacamole, salat, agurk og hardkokt egg.
Fargen på lefsene er litt forskjellig ut fra hvilken meltype du bruker.
Oppskrift på glutenfri lefser uten tilsetningsstoffer
- 4 dl kikertmel, sorghummel eller kassavamel
- 4 dl vann
- 1 egg
- 1 ts bakepulver/natron (valgfritt)
- 1 ss olivenolje eller MCT olje
- 1 klype himalayasalt
- 1 knivsodd spisskummin (valgfritt)
Fremgangsmåte – glutenfri hjemmelagde lefser
Ha i alt det tørre og tilsett vann. Rør til en glatt røre og la det stå å svelle i min. 30 minutter i kjøleskapet.
Jeg bruker kokosolje i stekepannen og man må bruke litt tid på stekingen på middels varme.
Økologiske ingredienser brukes så langt det lar seg gjøre. #renmat
Når de er avkjølt så kan du legge på det du måtte like, tåle og ønske.
Her har jeg brukt isbergsalat, skrellet agurk og hjemmelaget guacamole. Hardkokt egg, nyskåret, økologisk roastbeef med litt hjemmelaget urtesalt uten tilsetningsstoffer på toppen.
For å redusere lektiner kan du også fjerne frøene i agurken og droppe paprika eller skrelle den (der fjerner vi alltid frøene).
Disse lefsene passer utmerket til taco, men da holder jeg dem varme.
TIPS: De aller fleste typene lefser du får kjøpt ferdig, inneholder hvetemel, poteter og/eller tilsetningsstoffer. Det er en glede å kunne tilby denne enkle oppskriften på forskjellige typer mel som verken inneholder hvete, mais-/rismel eller tilsetningsstoffer.
Tåler du ikke egg, så kan du lage disse uten egg og tåler du ikke smør, så bruk klaret smør, olivenolje eller MCT olje.
TAKK FOR AT DU LESER BLOGGEN GLADETARMER! Du kan også følge Gladetarmer på Instagram