Lapper uten gluten kumelk og sukker


Jeg husker ennå da tante Edit (mors og fars venninne) lærte meg å lage lapper. Det var en oppskrift som er en av få jeg kunne utenatt.

Når som årene har gått og jeg har det best uten gluten, kumelk og sukker har jeg prøvd meg frem, ved hjelp av smakere (familien) og kommet til at den nye varianten av lapper er helt innafor.

Oppskrift – lapper uten gluten kumelk og sukker

Ingredienser til glutenfrie lapper

Ingredienser

 • 3egg
 • 2 ss inulin/fos
 • 1-3 dråper steviosa
 • 1/4 ts monkfruit
 • 1 klype salt
 • 1 kopp havremel (liker å ha oppi noen hele havnregryn også)
 • 1/2 kopp kassavamel/sorghum/kikertmel (valgfritt)
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts fiberhusk
 • 1 skvett MCT olje
 • mandelmelk eller annen tålelig melk til passe konsistens

Fremgangsmåte

Pisk egg, inulin/fos, steviosa og monkfruit til en tynn eggedosis. Bland deretter resten av ingrediensene i røren og slump litt med mandelmelken og pisk til en jevn røre.

Søtning kan smakes til og mandelmelk testes ut hvor tykk du vil ha røren. Husk at når du bruker fiberhusk så tykner røren litt etter litt. Den må kanskje tynnes litt når den har satt seg, ca. etter 10-20 minutter.

Stekes i panne. Når jeg bruker cassavamel blir ikke lappene like brune som ved bruk av hvetemel.

Lykke til og kos deg. Jeg bruker rørte, økologiske jordbær og Nordstrandsmør som pålegg. For at jordbærene ikke skal bli rennende har jeg oppi ca 1 ts chiafrø som tykner syltetøyet i tillegg til 1/4 ts monkfruit til en pose jordbær.

I denne bloggen spør jeg blant annet om hva den bakenforliggende årsak til mange av våre sykdommer kan være? Er det maten vi ikke tåler, miljøgifter i kroppen, luften vi puster i, medisiner, vaksiner? Er det kanskje traumer som har satt seg i kroppen? Her deler jeg også oppskrifter på middager og bakevarer laget med sunne ingredienser og fra bunnen av. Følg gjerne Facebooksiden her.

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern