Hjemmelaget tacokrydder uten tilsetningsstoffer


Hjemmelaget tacokrydder uten tilsetningsstoffer, kan det friste? Det er smakfullt og uten konserveringsmidler og tilsetningsstoffer, med unntak av chilipulveret som er tilsatt antiklumpemiddel.

I tillegg kan det lages av økologiske ingredienser.

Hjemmelaget tacokrydder uten tilsetningsstoffer
Hjemmelaget tacokrydder uten tilsetningsstoffer

Ingredienser til hjemmelaget tacokrydder:

  • 3 ss paprikapulver
  • 3 ss chilipulver
  • 3 ss spisskummen
  • 6 ts korianderpulver
  • 6 ts salt

Denne porsjonen holder til mange tacokvelder. Til 400 gram (til to personer) karbonadedeig bruker jeg 1 spiseskje av krydderet. Det er selvfølgelig en smakssak, det er bare å prøve seg fram.

Jeg har doblet porsjonen her. Tacokrydderet er holdbart og varer lenge.

Dette kan også være en koselig vertinnegave når du er invitert bort.

Har du lyst til å prøve? Deilig å slippe alle tilsetningsstoffene og de kunstige aromaene.

Taco til Norge

I Norge er «nasjonaltacoen» tacoskjell fylt med kjøttdeig, grønnsaker, saus, ost og rømme. Med unntak av hermetisk mais og hvitost er dette en rett som er lik CalMex-tacoen. Denne varianten ble oppfunnet av meksikanske fremmedarbeidere i California i mellomkrigstiden, og senere industrialisert av fastfoodkjeden Taco Bell i 1962.

Taco kom til Norge i 1965, da Stavanger-kjøpmannen Allert Middelthon begynte å importere varer for å tilfredsstille behovet til amerikanere som kom til byen for å lete etter olje i Nordsjøen. Middelthon tok inn maismel, Pampers-bleier med parfyme, kakemikser, ulike supper på boks, barbecuesauser og taco-produkter. Middelthon solgte også videre til kjøpmenn som Jacobsen på Holtet i Oslo og Bang på Høvik i Bærum.

Det meksikanske kjøkkenet ble populært på verdensbasis i etterdønningene av sommer-OL i Mexico 1968, men i Norge var det i første omgang den meksikanske gryteretten som ble mest populær. Først i 1985 fikk Oluf Lorentzen konkurranse, da Haugen-Gruppen begynte å importere tacoprodukter. I årene mellom VM i fotball i Mexico i 1986 og Norges kamp mot Mexico i fotball-VM i 1994 befestet tacoen sin stilling i de norske hjem.

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern