Vaksineskadde må få hjelp – VaxVeritas


VaxVeritas er en nyopprettet forening som ønsker og synliggjøre gruppen mennesker som har blitt svært syke etter koronavaksinen. Veritas er det latinske navnet for sannhet. Mange ligger nede for telling etter å ha tatt vaksinen. Vi ville jo gjøre vår borgerplikt og være med i dugnaden som det ble messet om fra offentlig hold.

En hel pasientgruppe blir feid under teppet. Sannheten om koronavaksinen er langt mer kompleks enn det media og myndigheter forteller. Målet med foreningen, VaxVeritas, er at vaksineskadde skal bli hørt og få hjelp.

VaxVeritas – foreningen som vil hjelpe de vaksineskadde

Ta en titt på vaxveritas.no og se om du kan være med som støttemedlem (det er gratis). Har du selv eller vet om noen som sliter med skader etter vaksinen, så ikke nøl med å dele dette innlegget med informasjon om den nye siden, med dine venner og kjente. På foreningens side ligger det også lenke til en anonym spørreundersøkelse som de vaksineskadde kan svare på. Da er du med på å synliggjøre skadene og helsemyndighetene kan få høre direkte fra oss som sliter.

Flere av ovennevnte lenker finner du også lenger ned i denne artikkelen.

Jeg var i utgangspunktet skeptisk til vaksinen

Mye fordi jeg noen år tidligere hadde fått en sprøyte, Xolair, for å bli bedre av kronisk/spontan urticaria, og som jeg ble svært syk av. Du kan lese mer om det i flere blogginnlegg jeg har skrevet tidligere. Det fine er at jeg har blitt kvitt kronisk/spontan urticaria ved å endre kosthold. Dette er litt på siden av mitt egentlige budskap i denne artikkelen, men kan være informativt for den som trenger å vite noe om akkurat det.

Jeg har ikke vært vaksinemotstander, kun vurdert den i forhold til egen helse og mulige bivirkninger i etterkant.

For mitt vedkommende har symptomene forverret seg fra og med etter annen dose vaksine som jeg tok høsten 2021. Jeg har en underliggende sykdom, Myalgisk Encefalopati (ME). Det har derfor tatt meg tid å forstå hvorfor jeg har blitt så mye verre fra og med høsten 2021. Det startet med mer utmattelse enn tidligere, og omfattende symptomer har kommet til underveis.

Her kan du lese blogginnlegget mitt om skader etter koronavaksine, og symptomer jeg og andre sliter med

ME var til å leve med før koronavaksinen

Det er så mange som sliter med vaksineskade, så litt oversikt over min situasjon er kun ment som et eksempel på hvordan livet kan være før og etter koronavaksinen. Jeg fikk diagnosen ME i 1998 og har funnet min måte å leve helt greit med den på.

Ved å lytte til signalene i kroppen som for det meste har bestått i anstrengelsesutløst utmattelse, og legge inn tilstrekkelig hvile etter fysisk, lavgradig aktivitet, har jeg blant annet kunnet:

  • Opparbeide hage, ved hjelp av mannen min til de tyngste oppgavene. Noe som i alle fall ga meg en lise for sjelen så lenge jeg la inn tilstrekkelig hvile. Besøke andres hage for deretter å skrive om besøkene i hagebloggen min furulunden.no
  • Vi har valgt å flytte til leilighet i 2022, blant annet fordi jeg ikke lenger hadde helse til å holde på i hagen
  • Gå turer, ikke for lange og/eller for anstrengende
  • Rusle i fjellheimen, dog med hyppige pauser og innlagte hviledager i for-og etterkant
  • Delt om herlige reismål i reisebloggen min urbantoglandlig.no Noe jeg har lagt på is til mer energi forhåpentligvis er tilbake
  • Ha gjester i små doser og med god planlegging i forkant
  • Treffe familie og venner på gode dager
  • Være med på noe frivillig arbeid

De siste 2 årene har formen min gradvis forverret seg til at jeg nå for tiden for det meste ligger på sofaen og venter på bedre tider fordi kroppen ikke tåler noen form for aktivitet, være seg å gå turer m.m. Jeg er takknemlig for at jeg klarer å stå opp og stelle meg hver dag. Mer enn det blir det massiv melkesyre, kroppslige ubehageligheter som en usigelig utmattelse m.m. av.

Har du selv skader eller kjenner noen som sliter med skader etter koronavaksine, kan du tipse om gruppen «Skader etter koronavaksiner», der vi deler av felles erfaringer og forhåpentlig positive nyheter. Meld deg gjerne inn her.

JEG ER IKKE LAT, det ligger ikke til min natur

Jeg har fått støttekontakt – det vil si ei venninne som kan komme på besøk på mine premisser. Om jeg må avlyse et besøk så er det helt ok. Om jeg orker å ha besøk kun en halvtime så er det også greit. Nå viser det seg at vi er så heldige at dette har blitt til at vi er støttekontakt for hverandre. Gjensidig nytte og glede altså (jeg smiler med glimt i øyet). Jeg har heldigvis også familie som kan komme i passende doser. Mannen min er også en uvurderlig støttespiller, ikke minst fordi jeg har noen ved min side hele tiden.

Dette er nemlig en ensom kamp mot en bedret helse. Jeg ønsker ikke å fremstå sytende, jeg vil bare fortelle litt om hvordan livet til en av mange vaksineskadde arter seg. Tankene mine går til dem som har små barn og som ikke får fulgt dem opp. Det finnes eksempler på skadde som er 100% sykemeldt og hvor ektefellen har måttet gå ned i stilling for å få familielivet til å fungere sånn noenlunde.

Støtt VaxVeritas og spre budskapet

Som du sikkert forstår er det helt nødvendig å få mer fokus på skader etter koronavaksinen, og jeg ber rett og slett om din støtte slik at fremtiden for oss som ligger rett ut kan se litt bedre ut enn den gjør nå, høsten 2023.

Jeg var så heldig at jeg hadde støtte av fastlegen min dersom jeg ville droppe å vaksinere meg høsten 2021. Situasjonen var dog at jeg ikke turte å la være, jeg kunne jo bli svært syk dersom jeg fikk korona, og i tillegg kunne jeg jo smitte andre.

Her er det mye som ikke lenger stemmer med den oppfatningen jeg hadde tidligere og hva som ble forkynt av medier og myndigheter. Det er for sent for oss å snu nå. Stikkene er satt og vi ønsker bare så inderlig å få helsen vår tilbake og at helsemyndighetene vil tro oss og ta oss på alvor. Jeg håper at det ikke er vi som har blitt vaksineskadet som skal måtte bevise at det er av vaksinen vi har blitt syke/sykere.

Mange av oss er så syke at det å kjempe kampen overfor myndighetene alene ikke er mulig. Vi trenger all den støtte og hjelp vi kan få.

Det hjelper ingen av oss at myndighetene sier «de følger med», ei heller hjelper det at vi registrerer våre symptomer på legemiddelverkets side. Vi får ikke en bedre helse av det. Vi trenger handling, og det nå!! Det må da være i myndighetenes interesse å få flest mulig av de vaksineskadde tilbake i jobb.

VaxVeritas har ekspertråd med i foreningen

Leder og initiativtaker til VaxVeritas er Karl-Erik Hordnes. Han er selv en av de vaksineskadde. I november 2022 ble han intervjuet av TV2 (lenke til intervjuet) i en artikkel om bivirkningene han har opplevd siden september 2021.

Som en respons på artikkelen fikk han mange tilbakemeldinger fra folk i hele landet, som på samme måte har fått lange og alvorlige bivirkninger etter koronavaksinen. Disse henvendelsene får han fortsatt. Opplevelsen av at så mange er rammet, etter en vaksine som vi på en måte følte oss tvunget til å ta, ble til slutt et engasjement som munnet ut i foreningen VaxVeritas.

Målet med foreningen er:

Formidle et sant bilde av koronavaksinenes bakside. Bidra til at de vaksineskadde blir hørt og hjulpet. Påvirke myndighetene til en mer helhetlig plan for å håndtere bivirkninger og hjelpe vaksineskadde ved pandemier eller liknende situasjoner

Sitat – VaxVeritas.no

Følg gjerne Gladetarmer på Facebook og Instagram

Relaterte innlegg:

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern