Skader etter koronavaksine


Skader etter koronavaksine er utvilsomt en egen sak slik long covid kan være det. Sistnevnte i alle fall dersom de har hatt korona før vaksinen kom.

Et spørsmål jeg synes er på sin plass å stille er hvordan kan man være sikkert på at man har long covid og ikke vaksinebivirkninger dersom man er vaksinert før man blir smittet med korona?

Min erfaring med skader etter koronavaksine

Endelig har jeg begynt å få litt innsikt i hva som er galt med kroppen min. Jeg tok min første koronavaksine (Moderna begge ganger) i august og andre vaksinedose i oktober 2021. Etter dette har formen gått drastisk nedover. Blant invalidiserende symptomer/bivirkninger som jeg og andre med meg kan ha er:

 • Redusert fysisk kapasitet, anstrengelsesløst utmattelse
 • Nummenhet
 • Hjernetåke – konsentrasjonsvansker
 • Svettetokter
 • Lysømfintlighet
 • Muskel-/nervesmerter
 • Menstruasjon-/blødningsforstyrrelser
 • Myorkaditt/perikaditt
 • Melkesyre ved lavgradig bevegelse
 • Hjertebank
 • Av og på øresus
 • Av og på søvnløshet
 • Svimmelhet
 • Virus på balansenerven
 • Krystallsyke
 • Reaktivering av Epstein-Barr virus

Presset var stort i samfunnet da pandemien var et faktum. Vi visste jo ikke noe om hvordan pandemien ville ramme den enkelte. Senarioene som ble messet fram var blant annet: Jeg kunne bli dødssyk, og om jeg ikke ble det, dersom jeg ble smittet av korona, kunne jeg smitte andre.

Min fastlege sa han hadde full forståelse dersom jeg lot være å vaksinere meg. Men jeg turte ikke stå i mot.

Åhhh som jeg angrer på de to stikkene av Moderna koronavaksine!!

Jeg burde ha lyttet til min indre stemme som sa at å vaksinere meg ikke ville være klokt. Spesielt med tanke på at jeg tok sprøyten Xolair i 2018 for å bli kvitt en plagsom elveblest/spontan-/kronisk urticaria som hadde fylt kroppen min med kløende utslett i 7 år.

Les mer om hvordan Xolair slo meg ut her og her

Jeg ble veldig syk den gangen og fulgte ikke hudlegens anbefaling om å ta 10 doser. Jeg avsluttet etter første Xolair-dose. Da jeg endret kostholdet konsekvent (fritt for gluten, kumelk og sukker i 2019) ble den særs plagsomme elveblesten borte i løpet av 1 uke.

Jeg har spurt og lett etter informasjon om skader etter koronavaksine , uten å finne noe særlig om det på nettet.

Noen har også underliggende diagnoser og kan lett tenke at det er disse som har forverret seg uten at man setter dette i forbindelse med skader etter koronavaksine.

Jeg fikk ME-diagnose i 1998 så jeg har lang erfaring med hvordan jeg kan fungere med ME

I mange år med ME har jeg kunnet drive med litt aktivitet (sammenliknet med årene før ME-diagnosen), opparbeide en hage med hjelp til tungt arbeid av min mann. Ved å legge inn en del hvile har slikt arbeid gitt meg en lise for sjelen. Energi, derimot, har jeg ikke kunnet opparbeide meg uten etter mye hvile.

Jeg har også kunnet gå turer, dra på tilrettelagte ferier, være med i sosiale sammenhenger ved å legge inn hvile i for- og etterkant. Dette har fungert greit og jeg synes selv jeg har hatt et godt liv til tross for fysiske begrensninger.

Har du selv skader eller kjenner noen som sliter med skader etter koronavaksine, kan du tipse om gruppen «Skader etter koronavaksiner», der vi deler av felles erfaringer og forhåpentlig positive nyheter. Meld deg gjerne inn her

Etter andre dose av koronavaksinen har livet mitt tatt en endring i at min fysiske kapasitet har blitt drastisk redusert i tillegg til andre symptomer som nevnt over her. Jeg har per høsten 2023 et liv i mye isolasjon fordi energien ikke strekker til, selv ikke til den korteste turen, sosialt samvær m.m.

Å skrive denne artikkelen har tatt meg lang tid fordi massiv hvile er helt nødvendig.

Jeg kom over et par reportasjer om skader etter koronavaksine

Jeg ble tipset om en Hemali.no. De sier at de skriver om helse, mat & livsstil. Bedre helse gir bedre liv. Hemali formidler uavhengig om forskning, erfaring og kunnskap om helse, mat og livsstil. Slik at du kan ta gode grep for ditt liv. I denne lenken kan du hente mer informasjon om Hemali

Det som startet som en arbeidsgruppe er nå en forening, VaxVeritas.no, med en egen hjemmeside og en spørreundersøkelse knyttet til langvarige bivirkninger av koronavaksine. Dette initiativet er det Karl-Erik Hordnes som står bak.

På samme måte ønsker jeg å dele dette med deg for å fortelle at det er ting på gang og at vi fremover forhåpentligvis kan få myndighetene til å forstå at flere enn oss sliter med omfattende skader etter koronavaksine. Vi trenger mer enn at myndighetene «følger med».

Om du kjenner noen, eller selv er rammet av skader etter koronavaksine håper jeg du kan dele denne artikkelen slik at flere kan føle en felles støtte i sine invalidiserende skader.

Følg gjerne Gladetarmer på Facebook og Instagram


I Gladetarmer spør jeg blant annet om hva den bakenforliggende årsak til mange av våre sykdommer kan være? Er det maten vi ikke tåler, miljøgifter i kroppen, luften vi puster i, medisiner, vaksiner? Her deler jeg også oppskrifter på middager og bakevarer laget med sunne ingredienser og alt laget fra bunnen av.

2 kommentarer om “Skader etter koronavaksine”

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern