Lasagne uten kumelk og gluten


Lasagne uten kumelk og gluten er ikke helt korrekt. Denne gangen har jeg skeiet ut med mozarellaost. Men den hvite sausen lager jeg av mandelmelk.

Jeg foretrekker middelhavskost som mitt vanlige kosthold og noen ganger strammer jeg det opp til ketogen kosthold. Dette fordi det er det jeg trives best med og som fungerer best for meg. En sjelden gang skeier jeg ut slik som når jeg lager denne retten. Det går år mellom hver gang jeg lager lasagne, men nå har jeg altså mumset i meg lasagne med salat og dressing med blant annet hjemmelaget aioli/majones blandet med kogurt som jeg kjøper på Rema.

Hvit saus til lasagne

 • 1/2 liter mandelmelk eller annet som tåles – jeg bruker Änglamark med få tilsetningsstoffer
 • 1 ss maisenna
 • 1 ss nordstrandsmør
 • 1 ts himalayasalt
 • Pepper etter smak
 • Litt revet muskattnøtt
 • 1 dl mozarellaost eller veganost (som jeg velger bort fordi den er veldig prosessert og har mange tilsetningsstoffer)

Mandelmelk, smør, maisenna og krydder kokes opp under omrøring. Tas deretter av platen og tilsettes ost.

Tomatsaus:

 • 1/2 kg kjøttdeig/karbonadedeig
 • Vårløk eller vanlig gul løk
 • 1 ts himalayasalt
 • Pepper etter smak
 • 2 fedd hvitløk
 • 500 g passata eller en boks hakket tomat

Stek kjøttdeigen/karbonadedeigen sammen med vårløk/løk og tilsett hakket hvitløk, salt og pepper. Når det er ferdig stekt, tilsett tomatene og bland til sist den hvite sausen og tomatsausen sammen.

Start med ett lag hvit-/tomatsaus, fyll deretter på med glutenfrie pastaplater og fortsett med dette. Til denne porsjonen er det 4 lag med kjøttsaus og 3 lag med glutenfrie pastaplater. Man begynner og slutter med hvit-/tomatsaus. Jeg skeier ut med glutenfrie pastaplater som er laget av mais og rismel. Det er ingredienser jeg vanligvis ikke bruker i og med at jeg bruker middelhavskost.

Topp retten med et lagmozarella ost dersom du velger å bruke noe melk og sett den på nederste rille i oppvarmet ovn på 200 grader.

Stekes i 30 minutter. Det er godt om den kan få sette seg i 5 minutter før servering. Server den gjerne med en salat med ingredienser som tåles. Jeg varierer en del når jeg lager salat, men her er et forslag:

 • Isbergssalat
 • Skrellet agurk
 • Paprika
 • Rødløk i skiver
 • Oppskåret blomkål

God appetitt !!

2 kommentarer om “Lasagne uten kumelk og gluten”

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern