Sprø og glutenfrie knekkebrød – lavkarbo


Sprø og glutenfrie knekkebrød er enkelt å lage og få til. Når jeg nevner at de også går inn under lavkarbo så er det en viktig del av kostholdet som jeg selv bruker eller middelhavskost som jeg heller vil kalle det. Fordi havre har mye lektiner har jeg byttet det ut med Casavamel, mandelmel, sorghum og/eller kikertmel. Ellers er hjemmelaget, glutenfri havremel ypperlig til bruk i knekkebrød.

Ingredienser til sprø og glutenfrie knekkebrød

  • 180 g valnøtter/pecanøtter/hasselnøtter/paranøtter (valgfritt)
  • 2 dl mandelmel/casavamel/kikertmel (valgfritt, kan blandes)
  • 1 ss fiberhusk
  • 1,5 dl sesamfrø
  • 1,5 dl linfrø/knuste
  • 1 ts salt
  • en skvett eplecidereddik (upasteurisert)
  • ca. 8 dl lunkent vann

Jeg bruker gjerne en kombinasjon av valnøtter og en annen type nøtter som jeg har på baketidspunktet. Alle nøtter som brukes legges i bløt fra dagen før. Se mer om hvorfor jeg bløtlegger nøttene i tipset under her.

TIPS! Hvordan du aktiviserer enzymer i nøtter beskriver jeg i denne artikkelen her

Fremgangsmåte

  • Knus nøttene i foodprosessor
  • Bland alle ingrediensene
  • Fordel på 3 bakeplater med bakepapir
  • Sett alle 3 brettene i forvarmet ovn på ca 160 grader varmluft
  • Ta dem ut etter ca 10 minutter og del dem opp i 4×4 med slikkepott eller pizzaskjærer
  • Etter 30 minutter snur du dem og lar dem bytte plass
  • Stekes i ytterligere 30 minutter
  • Skru av ovnen og la dem stå med åpen dør i minimum 15 minutter

Deles og avkjøles på rist.

Knekkebrød ferdig bakt

Knekkebrødene oppbevares best i kakebokser eller liknende for å beholde sprøheten.

Vel bekomme!

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern