Glutenfritt nøttefrøbrød inspirert av Berit Nordstrand


Glutenfritt nøttefrøbrød har virkelig gitt meg svaret på håpet jeg hadde om å finne et brød som er godt på smak, har fin konsistens og er svært næringsrikt. Dette brødet metter også veldig godt. Bak gjerne flere brød og del hvert i størrelse som passer deg og din familie. Jeg deler nøttefrøbrødet i 4 og fryser det. Når det er tint oppbevarer jeg det i kjøleskapet.

Oppskrift på glutenfritt nøttefrøbrød

  • 100 g mandelmel/vassavamel/sorghum (valgfritt)
  • 100 g valnøtter
  • 100 g hasselnøtter
  • 50 g valmuefrø (valgfritt)
  • 150 g sesamfrø
  • 150 g linfrø, kjøres i kvern
  • 2 ts himalayasalt
  • 3 store revne gulrøtter (ev. 4-5 små)
  • 5 egg
  • 1 dl extra virgin olivenolje
  • kokosyoghurt (fritt valg)
  • En skvett uraffinert eplecidereddik
  • 2 ts bakepulver (kan droppes)
  • 1 dl vann

Når nøtter og frø bløtlegges brytes mesteparten av fytinsyren ned og absorpsjonen av mineraler som sink og magnesium kan øke med 20 til 60%.

HVORFOR BLØTLEGGE NØTTER? Hvordan og hvorfor vi skal aktivisere enzymer i nøtter skriver jeg mer om i denne artikkelen

Glutenfritt nøttefrøbrød inspirert av Berit Nordstrand - skiver ferdig stekt

Nøttefrøbrødet har smart fett, masse fiber til snille tarmbakterier, proteiner, vitaminarbeidere og mineralverktøy. Alle ingrediensen er økologiske.

Brødet hever seg ikke mye, så du kan velge om du vil ha i bakepulver eller ikke.

FØLG GJERNE BLOGGEN GLADETARMER PÅ FACEBOOK – Bloggen for oss som blir syke av mat, ting vi puster inn m.m. og som vi ikke finner ut av hva er. Hvordan kan vi bli bedre? Denne siden er i utvikling med ny kunnskap om miljøgifter, ME, autoimmune sykdommer, allergier, traumer, persontilpasset helseoptimalisering, helseforbedring, funksjonell medisin m.m.

Fremgangsmåte for nøttefrøbrødet

Forvarm ovnen til 160 grader – en temperatur som ikke ødelegger de smarte fettsyrene.

  • Grovhakk hassel- og valnøtter. Knus linfrøene og ha nøtter, frø og salt i en stor bolle
  • Riv gulrøttene og tilsett sammen med olje.
  • Knekk eggene i en egen skål og pisk massen nevn før den tilsettes i blandingen
  • Rør så godt, slik at ingrediensene er godt blandet

La det svelle noen minutter og se om du må tilsette litt mer vann. Konsistensen skal være som en litt for tykk havregrøt.

Hell deigen over i en 2 l brødform kledd med bakepapir.

Stekes midt i ovnen ca. 90 – 105 minutter. Brødet skal nesten ikke heve seg og ha en god og fast konsistens. Steketiden handler om at ovnene er forskjellige, så prøv deg frem.

Ferdig stekt nøttefrøbrød med gulrøtter

Avkjøl brødet på rist før du skjærer i det.

Hvis ikke du vil fryse det, kan du opbevare det i et linhåndkle i brødboksen eller aller helst i kjøleskapet.

Lykke til!

TAKK FOR AT DU LESER BLOGGEN GLADETARMER! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner på Facebook.

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern