Kyllingwok med økologiske grønnsaker er næringsrikt og utrolig smakfullt. En enkel middag som er populær hos oss. Du kan jo selv velge hvilke ingredienser du ønsker å ha i woken.
Ingredienser til kyllingwok med økologiske grønnsaker
- Løk eller purre
- Sellerirot
- Rødbete
- Gulrot
- Brokolli
Fremgangsmåte
Løken kuttes i staver eller i små båter. Purren kuttes i tynne skiver. Alle andre grønnsaker kuttes i staver og ganske små biter slik som du ser av bildet.
Bruker jeg løk, blansjeres den lett i wokpannen. Jeg lar den varmebehandles lengre enn andre grønnsaker fordi jeg liker den myk.
Jeg velger mat som er lavt i karbohydrater, det vil si at rotgrønnsakene gis et oppkok (er det større biter lar du dem koke ca. 3 minutter). Deretter avkjøles de. På den måten reduseres karbohydratene. Når de er avkjølt stekes de videre i wokpannen sammen med purre og brokolli. Jeg synes det er godt når grønnsakene ikke er helt myke. Her er det bare å prøve seg fram.
Kyllingen kuttes i biter og stekes lett før jeg har dem oppi i wokpannen på slutten av steketiden. Ikke stek det for lenge, da blir kyllingskjøttet tørt.
Ta oppi litt soyasaus og kokosmelk etter hvor mye saus du ønsker. Rør godt om. Ofte legger jeg på lokk for at smakene skal sette seg godt.
Lykke til med en sunn og god matopplevelse!
TAKK FOR AT DU LESER BLOGGEN GLADETARMER! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner på Facebook.