Jeg leter etter gode oppskrifter når jeg ikke skal ha kumelk, gluten og sukker. Da er det kjærkomment å få tips til ny kostholdsretning. Vaniljekrem med mandler og nøtter og vaniljepulver blir ikke helt det samme som gammeldags vaniljekrem, men det duger. Sunt og velsmakende er det i hvertfall. Jeg opplever at jeg venner meg til helt nye smaksopplevelser med et sunt og godt, om enn et annerledes kosthold.
Jeg bruker søtningsmidler kun fra naturen, slik som yaconsirup, monkfruit og stevia.
Ingredienser – vaniljekrem med mandler og nøtter, uten egg og sukker
- 2 dl bløtlagte skåldede mandler
- 2 dl macademianøtter bløtlagte i 2 timer (jeg bruker paranøtter)
- 2 dl vann
- 3 ss MCT kokosolje
- 4 ss yaconsirup
- 5 dråper stevia
- monkfruit – etter smak
- 1/4 ts vaniljepulver
- 2 ss sitron eller lime
- en liten klype salt (fremhever sjokoladesmaken)
- 1 ts lecithin (valgfri, lecithin er emulgator, som gjøre at sausen ikke skiller seg om den ikke brukes med en gang)
Fremgangsmåte på en variant av vaniljekrem med mandler og nøtter
Kjør mandler og nøtter til en smøraktig konsistens, ha i resten av ingrediensen og kjør alt i blender eller foodprocessor til en kremet saus.
Du kan også teste ut å lage eggedosis av 1-2 egg og blande i kremen.
Når du ikke koker opp kremen bevares næringsstoffene og dette blir et sunt alternativ til vaniljekrem som du kan slurpe i deg i sunnhetens tegn.
Om du får egne erfaringer og har tilbakemeldinger er jeg glad om du kommenterer. Enten direkte i dette innlegget eller på Facebooksiden.
Lykke til!
DESSERT! Her er oppskriften på sjokolademousse med avokado – uten sukker og melk
Oppskriften har jeg fått ved matkurs på Full Potential inspired by Functional Medicine.
TAKK FOR AT DU LESER BLOGGEN GLADETARMER! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner på Facebook.