Oppskriften på smakfull sjokolademousse med avokado er helt uten sukker. Alternativene til sukker som er brukt er hentet fra naturen, slik som: Monkfruit, yaconsirup og stevia. Det er ikke nødvendig å bruke melk i denne, men jeg velger å ta en skvett mandelmelk for at den ikke skal være for tykk.
Ei heller er det egg i moussen.
Så den passer ypperlig å servere for både de som vil spise sunt og godt og i barnebursdager.
Oppskrift på sjokolademousse med avokado
- 2 modne avokado
- 2 ss rå kakaopulver
- 4 ss yaconsirup
- 4 dråper stevia
- 1 ts vaniljepulver
- Monkfruit (smakes til)
- 1/2 ts tamari (valgfritt)
- 1 klype salt
Fremgangsmåte for å få en god sjokolademousse
Kjør alle ingredienser i foodprocessor til jevn, kremet masse. Ta gjerne en skvett med mandelmelk dersom du synes moussen er for tykk.
Kanskje vil du like å blande bringebær eller jordbær i mousseen. Bruk fantasien og finn din smak.
Server den i en liten bolle eller i glass. Sette den minst 1 time i kjøleskapet før servering. Server gjerne hjemmelaget vaniljekrem til.
Forslag til pynt
Hva du vil toppe den med er opp til deg. For eksempel
- økologiske klementinfileter og kiwi
- bløtlagte og tørkete valnøtter
- granateple
- bær
- du kan også rive hjemmelaget sjokolade på toppen.
Det kan være lurt å lage en større porsjon, den smaker nemlig veldig godt.
Lykke til!
TAKK FOR AT DU LESER BLOGGEN GLADETARMER! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner på Facebook.
Oppskriften med noen små endringer har jeg hentet fra kurs hos Full Potencial inspired by Functional Medicine