Helt rå sjokoladekake med nougat, karamell og nøtter

Helt rå sjokoladekake med nougat, karamell og nøtter uten å tenke på gluten, sukker og melk. Ei heller egg. Det virker for godt til å være sant! Men det er det ikke, det går nemlig an. Jeg ble presentert for disse ingrediensene første gang høsten 2019. Masse smak, søtt og utrolig smakfullt og mektig.

Ingredienser til den rå sjokoladekaken med nougat, karamell og nøtter

Nougat

  • 2 dl bløtlagte valnøtter
  • 1 ss kakaopulver
  • 3 ss yaconsirup
  • 3 dråper stevia m/vanilje
  • monkfruit (smak deg frem)
  • vaniljeolje eller – pulver
  • en klype himalayasalt

Litt salt fremhever den søte smaken. Søtsmaken synes jeg blir bedre om munkfruit, yaconsirup og stevia blandes.

BLØTLEGGING AV NØTTER! Hvorfor og hvordan vi skal aktivisere enzymer i nøtter forteller jeg mer om i dette innlegget

Karamell

  • 4 ss tahini
  • 3 ss yaconsirup
  • 2 dråper stevia m/vanilje
  • monkfruit (smak deg frem)
  • vaniljeolje eller -pulver
  • en klype himalayasalt
  • 1 dl grovhakket valnøtter

Sjokolade

  • 10 g kakaomasse
  • 60 kakaosmør
  • 2 ss yaconsirup
  • 2 dråper stevia m/vanilje
  • monkfruit (smak deg frem)
  • vaniljeolje eller -pulver
  • en klype himalaysalt

Pynt: Grovhakket, bløtlagte valnøtter

FØLG GJERNE BLOGGEN GLADETARMER PÅ FACEBOOK – Bloggen for oss som blir syke av mat, ting vi puster inn m.m. og som vi ikke finner ut av hva er. Hvordan kan vi bli bedre? Denne siden er i utvikling med ny kunnskap om miljøgifter, ME, autoimmune sykdommer, allergier, persontilpasset helseoptimalisering, helseforbedring, funksjonell medisin m.m.

Fremgangsmåte – rå sjokoladekake med nougat, karamell og nøtter

Lag nougaten først ved å kjøre valnøttene fine i en foosprocessor før du har i resten av ingrediensene. Trykk nougaten ut i en form kledd med bakepapir (jeg bruker en avlang brødform).

Bland sammen ingrediensene til karamellen i en bolle. Fordel jevnt over nougaten med en slikkepott. Sett kaken i fryseren mens du lager sjokoladelaget.

Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad (fordeling mellom kakomasse og kakaosmør avhenger av hvor sterk du ønsker sjokoladen. Fordelingen 10g/60g gir ganske mild smak). Bland deretter inn resten av ingrediensene. Hell sjokoladen i et jevnt lag over kaken og strø over grovt hakkete nøtter til pynt. Sett kaken i kjøleskapet og la den stå til sjokoladelaget har stivnet, minst 30 minutter. Oppbevares kaldt til servering.

TIPS! Jeg setter kaken i fryseren og tar den ut og skjærer de skivene jeg ønsker å servere. Denne typen kake med hjemmelaget, ekte sjokolade tiner fort og bør ikke stå for lenge i romtemperatur før servering.

Lykke til og nyt en smakfull og mektig rå sjokoladekake med nougat, karamell og nøtter som du kan spise med god samvittighet!

BAKVERK! Oppskriften til superdigge kokoskaker – sukker-/mel-/glutenfrie finner du i dette innlegget

TAKK FOR AT DU LESER BLOGGEN GLADETARMER! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner på Facebook.

Trenger du kosttilskudd, omega 3 olje, pro-/prebiotika m.m. og ønsker å handle på Iherb, kan du benytte min rabattkode MCN006.

Oppskriften har jeg fått på matlagingskurs hos Full Potential inspires by Functional Medicine

Legg igjen en kommentar