Hjemmelaget, sunt og supergodt sjokoladepålegg


Endelig har jeg satt av tid til å lage et sunt og supergodt sjokoladepålegg. Ved å bruke mine ingredienser som er økologiske og uten tilsetningsstoffer er dette et godt alternativ til deg som tenker helse og rene produkter for en bedre mage-/tarmhelse.

Jeg har laget mye mat fra bunnen av i mange år. Etter at jeg startet på min funksjonellmedisinske reise høsten 2019 har matlagingen endret seg en del. Hvis jeg skal ha sjans til å bli friskere i kroppen så har jeg vært/er jeg nødt til å være konsekvent i min tilnærming til en bedret helse som er tuftet på en helhetlig helseinnsikt.

Ut ifra massive prøver viser det seg at jeg må holde meg unna blant annet kumelksprodukter, gluten og sukker. I tillegg forholde meg til terapeutisk mat som jeg ikke har skrevet om ennå.

Ingredienser til sunt og supergodt sjokoladepålegg:

 • 250 g mandelmel (her kan du bruke hasselnøtter også)
 • 4 ss MCT Olje
 • 3 ss Yaconsirup
 • 1 liten måleskje Monkfruit (den er veldig søt)
 • 5 dråper Stevia
 • 1/2 ts vaniljepulver
 • 2 ss kakaopulver
 • 1/3 ts himalayasalt
 • Ca. 2 dl mandelmelk

Ingredienser kan kjøpes på flere nettbutikker i Norge og på blant annet Iherb. Jeg bruker økologisk så langt det finnes. Jeg anbefaler deg å bruke ovennevnte smakstilsetninger og mandelmelk ut fra hvor søtt og bløtt du vil ha det. Sjokoladepålegget jeg laget var fast i formen. Jeg ville ikke ha det altfor flytende.

FØLG GJERNE GLADETARMER PÅ FACEBOOK – Dette er en blogg for oss som ikke finner ut av hva som feiler oss. Vi blir syke av mat, ting vi puster inn og mange andre ting som vi ikke finner ut av hva er. Hvordan kan vi bli bedre? Denne siden er i stadig utvikling med ny kunnskap hva gjelder ME, autoimmune sykdommer, matogintoleranser, helhetlig helse, funksjonell medisin m.m.

Fremgangsmåte til sunt sjokoladepålegg:

 1. Kjør mandelmelet sammen i foodprosessor. Dersom du bruker hasselnøtter, skal deler av skallet av. Det fjerner du ved å legge nøttene i et håndkle og skrubber bort det meste av skallet. Deretter kjører du nøttene i foodprosessoren til nøttesmør
 2. Bland i resten av ingrediensene og kjør det sammen. Tilsett mandelmelken til ønsket konsistens
 3. Smak til sjokoladepålegget slik du vil ha det. Mer søtningsmidler og kakao kanskje?
 4. Oppbevares kaldt i passene stål- eller glassbeholder

TIPS TIL BEHANDLING AV NØTTER! Hvordan og hvorfor vi skal aktivisere enzymer i nøtter finner du mer om i denne artikkelen

TAKK FOR AT DU LESER GLADETARMER! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner i sosiale medier.

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern