Hjemmelaget majones på 1 2 3
TIPS! Bruk en bolle som ikke er for stor og vid og en god visp. En hurtigmikser eller stavmikser er også supert å bruke. Sørg for at alle ingrediensene har samme temperatur (kjøleskap- eller romtemperatur), og vær tålmodig og forsiktig når du begynner å spe med olje. Etter hvert, når du ser at du har en god emulsjon, kan du spe raskere.
Ingredienser til hjemmelaget majones:
- 2 stk eggeplomme
- 1⁄2 ts salt
- 1 ss limesaft eller eddik
- 1⁄2 ts tørr sennep
- 1⁄4 ts malt/kvernet pepper
- ca 4 dl nøytral olje
Slik gjør du:
- Rør de rom-tempererte eggeplommene med salt til de er lyse og tykke. Ha i krydder og halvparten av limesaften
- Spe litt etter litt med rom-temperert olje under omrøring. Forsiktig speing til å begynne med og mer etter hvert. Pass på at majonesen hele tiden er glatt og blank. Blir den tynnere er det fare for at den skiller seg. Du kan redde majonesen ved å tilsette litt vann før du fortsetter speingen eller la være å tilsette resten av oljen.
- Smak til med krydder og limesaft/eddik. Litt olje i til slutt gjør den blankere.
Ferdig majones skal være så tykk at den holder fasongen. Det er også viktig at alle ingrediensen er rom-tempererte.
OPPSKRIFT på hvordan du lager urtesalt uten tilsetningsstoffer finner du her
Kilde til oppskriften er MATPRAT