Tips til et godt spekefat: Det er enkelt å lage når 17. mai eller andre familie-/vennefest-dager står for døren. Jeg håper å kunne inspirere deg til å lage indgredienser som passer som nøytralmat ved blandingsdysbiose i mage/tarm. Dysbiose betyr enkelt og greit ubalanse i mage/tarm.
Jeg kan ikke si annet enn at det er tidkrevende å legge om kostholdet totalt. Derfor legger jeg ut ideer til retter jeg selv synes er smakfulle og som kan spises av aktienter som ønsker å gjøre sitt beste til en bedret helse.
Denne gangen var det en typisk rett som mange bruker nettopp til 17. mai eller andre deilige sommerdager.
TIPS TILBEHØR! Oppskrift på pesto med ramsløk og valnøtter finner du her.
Tips til et godt spekefat
Jeg var så heldig at jeg fant økologisk spekeskinke uten en hel masse tilsetningsstoffer på Rekoringen i Fredrikstad. Spekeskinke er etter det jeg har forstått et fermentert produkt og skal da være godt for mage/tarm. Det er tilsetningsstoffene som gjør at vi ikke kan spise de produktene vi finner i en vanlig matbutikk.
- Spekeskinke
- Nøttesmør
- Brødet var et ferdigprodukt fra Linbakst
- Salat med svak/gresk olivenolje og hjemmelaget urtesalt
- Ramsløkspesto
- Tsalsiki – laget av kokosyoghurt
- Eggerøre med gressløk
- Vann til å drikke, eventuelt økologisk, koffeinfri te
TIPS TILBEHØR! Jeg bruker ofte den mildeste, greske olivenoljen fra Änglamark tilsatt litt hjemmelaget urtesalt.
På bildene fremkommer det andre produkter også. Det har sin enkle forklaring i at det ikke er alle som spiser nøytralmat, eventuelt terapeutisk mat, slik som jeg gjør.
Tips til kake til kaffen! Sukker-/glutenfrie cookies av kokosmasse – oppskriften finner du her
Håper det vil smake – vel bekomme!