Tim ble frisk fra autisme og ADHD – vinn boken


//Reklame for Cappelen Damm

Tim ble frisk av autisme og ADHD – det er for godt til å være sant tenker du sikkert. Men nei, denne boken handler om en mamma og hennes utrettelige kamp. Hun ville se sønnen sin frisk. I 5 år holdt hun tanken varm om at en dag skal Tim bli den gutten han skal være.

De bodde i det tropiske Nord-Australia da han fikk lungebetennelsen som satte seg. Som skulle utgjøre kløften mellom familiens før og etter.

Da autist- og ADHD-diagnosene var et faktum

Tim blir ikke frisk etter lungebetennelsen, han blir verre. Han sikler, snakker utydelig, blikket viker. Han går på tærne, nakken er stiv. Gro blir alene med sine to små, og flytter hjem til Norge.

Tims tidlige historie ligner den til mange andre autister: Fra fødselen av var han en normal gutt med fin utvikling, før han i tre års-alderen begynte å snakke dårligere, trekke seg inn i seg selv og sakte, men sikkert mistet evnen til sosialt samvær.

Moren, Gro Raugland, oppsøkte alle mulige legeinstanser for å få hjelp, ikke minst da autist- og ADHD-diagnosene var et faktum. Hun ville ikke akseptere legenes dom og startet et kappløp mot utviklingen av Tims sykdom og kjempet mot både helsevesen og skole.

Omslag - Tim - en mors historie om autisme og ADHD

Tim-modellen er unik – frisk fra autisme og ADHD

I denne boken forteller mamman den rørende historien om hvordan det føles å «miste» barnet sitt, å oppleve at han forandrer seg til en fjern, forvirret og dysfunksjonell gutt som av det norske helsevesenet ble rådet til sterk medisinering.

I tillegg formidler Gro den mest aktuelle forskningen om autisme og ADHD: Hun har samlet sentral og viktig informasjon via Amy Yasko og Rosemary Wearings teorier, sterkt støttet av Karl Ludvig Reichelt. På klargjørende vis belyser hun hvordan autister, ved å legge om kostholdet og følge en streng diett, har mulighet til sterk bedring – og i Tims tilfelle, normal livsførsel. Fremgangsmåten kaller hun TIM-modellen. TIM – en mors historie om autisme og ADHD viser at det finnes en naturlig vei ut av autismen.

Her kan du lese mer om autoimmune sykdommer – årsaker og mulig behandling

Boken – en mors historie om Tim som ble frisk fra autisme og ADHD

Her snakker vi om en mammas utholdene og uselviske kamp og masse kjærlighet til sin sønn. Boken handler både om

  • en gutt som blir frisk av autisme og ADHD
  • den gir også et grundig og faglig grunnlag for hvordan Tim endret seg fra det aller verste til å bli frisk
  • jeg er rørt i dypet av hjertet mitt av å lese boken. Jeg opplever boken som nyttig i tilnærming til uttallige sykdommer. Jeg synes det er viktig og spennende at det blir mer og mer oppmerksomhet på å tenke helhet når det gjelder behandling av sykdommer som rammer mennesker. Spesielt i dagens samfunn hvor miljøet er sterkt forurenset, virker det helt naturlig for meg å se hvordan et endret kosthold kan være starten på en bedre helse.

Gros sterkeste opplevelse i løpet av denne tiden:

Det var da jeg så Tim sitte som det soleklare midtpunktet blant 5 barn, mens han fortalte vitser. Jeg lo så tårene trillet, for vitsene var faktisk ordentlige vitser som han forsto og fortalte med innlevelse og tilbakeholdt latter. Før jeg visste ordet av det, ble denne opplevelsen så sterk for meg at min egen latter gikk over til gledestårer. For hvem skulle trodd for bare to år siden at Tim skulle få sitte sammen med jevnaldrende som lo med ham og ikke av ham.

Slik er du med i konkurransen om å vinne denne flotte boken

For å være med i konkurransen om å vinne boken «Tim – en mors historie om autisme og ADHD» gjør du følgende på Facebook:

  • Trykk liker på presentasjonen
  • Lik/følg Matogintoleranse på Facebook (det blir sjekket)
  • Skriv Tim i kommentarfeltet
  • For å være med i konkurransen må du være fylt 18 år og ha adresse i Norge

Facebook selv støtter ikke, sponser eller er delaktig i konkurransen.

Den heldige vinneren blir trukket onsdag 6. mai kl. 17.00 og blir informert på Facebook. Lykke til!

Kilder:

2 kommentarer om “Tim ble frisk fra autisme og ADHD – vinn boken”

  1. Det er veldig bra og hjelp mange foreldre som har barn med autism. Hvordan kan jeg kontakt med Gro mamma til Tim fordi jeg trenger mer informasjon om det. Jeg har barn med autism og hjelper jeg mye han.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern