Jeg velger å lage lammefrikassé med økologisk lam. Du kan velge hva du vil ha i en frikassé, men jeg foretekker å ha en del gode og smakfulle grønnsaker som setter smak på retten i tillegg til kjøttet som er trukket i ca. 1,5 time. Vi bruker 1 kg kjøtt til 2 personer og da blir det alltid en god rest til dagen etter.
Ingredienser til økologisk lammefrikassé
- 1 kg lammekjøtt som trekkes i kasserolle i 1 liter vann, ca 1,5 time
- 1/2 sellerirot
- 2 pastinakk-røtter
- 1 purre
- 4 gulrøtter
- Blomkål
Når kjøttet er ferdig trukket, tar jeg ut kjøttet og siler kraften. Ta den opp i en ren kasserolle og kok gulrøtter og sellerirot lett i kraften. Hvis du ønsker å spise lavkarbo, kjøles grønnsakene etter oppkok for deretter å varmes opp igjen. Blomkål og purre kan kokes sammen med de andre grønnsakene til slutt.
Bruk 1,5 ss maisenna utrørt i vann eller kraft til jevning, hvis du kan ha det. Du kan bruke litt mandelmelk eller kokosmelk sausen om du ønsker. Det er bare å prøve seg frem.
Du kan koke poteter som tilbehør om du ikke spiser lavkarbo.
Godt er det. Skikkelig middag er et «måste» for meg. Det metter så godt i magen.
Og husk! Grønnsaker til alle måltider, det gjør godt for tarmen.
Det er mye viktig som skjer angående tarm for tiden. Endelig ser det ut til at tarmen blir tatt på alvor i forskningen, i alle fall i utlandet, sånn foreløpig!!
TAKK FOR AT DU LESER BLOGGEN GLADETARMER! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner på Facebook.