Lammefrikassé med økologisk lam og grønnsaker


Jeg velger å lage lammefrikassé med økologisk lam. Du kan velge hva du vil ha i en frikassé, men jeg foretekker å ha en del gode og smakfulle grønnsaker som setter smak på retten i tillegg til kjøttet som er trukket i ca. 1,5 time.   Vi bruker 1 kg kjøtt til 2 personer og da blir det alltid en god rest til dagen etter.  

Ingredienser til økologisk lammefrikassé

  • 1 kg lammekjøtt som trekkes i kasserolle i 1 liter vann, ca 1,5 time
  • 1/2 sellerirot
  • 2 pastinakk-røtter
  • 1 purre
  • 4 gulrøtter
  • Blomkål

Når kjøttet er ferdig trukket, tar jeg ut kjøttet og siler kraften. Ta den opp i en ren kasserolle og kok gulrøtter og sellerirot lett i kraften. Hvis du ønsker å spise lavkarbo, kjøles grønnsakene etter oppkok for deretter å varmes opp igjen. Blomkål og purre kan kokes sammen med de andre grønnsakene til slutt.

Bruk 1,5 ss maisenna utrørt i vann eller kraft til jevning, hvis du kan ha det. Du kan bruke litt mandelmelk eller kokosmelk sausen om du ønsker. Det er bare å prøve seg frem.

Lammefrikassé med økologisk lam og grønnsaker

FØLG GJERNE BLOGGEN GLADETARMER PÅ FACEBOOK – Bloggen for oss som blir syke av mat, ting vi puster inn m.m. Hvordan kan vi bli bedre? Denne siden er i utvikling med ny kunnskap om miljøgifter, ME, autoimmune sykdommer, allergier, persontilpasset helseoptimalisering, helseforbedring, funksjonell medisin. Matoppskrifter for å bedre tarmhelsen m.m.

Du kan koke poteter som tilbehør om du ikke spiser lavkarbo.

Godt er det. Skikkelig middag er et «måste» for meg. Det metter så godt i magen.  

Og husk! Grønnsaker til alle måltider, det gjør godt for tarmen.  

Det er mye viktig som skjer angående tarm for tiden. Endelig ser det ut til at tarmen blir tatt på alvor i forskningen, i alle fall i utlandet, sånn foreløpig!!

TAKK FOR AT DU LESER BLOGGEN GLADETARMER! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner på Facebook.

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern