Pålegg uten tilsetningsstoffer

Pålegg uten tilsetningsstoffer

Den følelsen, når du er i et helseforbedringsprogram og mye er tatt fra deg av det som finnes i et matfat. Da er det en aldri så liten lykkefølelse når du finner kjøttpålegg i ferskvaredisken uten tilsetningsstoffer.


Det tar tid å omgjøre et ellers sunt kosthold til et kosthold som på sikt er bedre for tarmen. Det er ikke slik at du ikke kan finne nye ting å spise, men det tar altså tid å omstille seg. Lekk tarm trenger ro for på sikt å kunne heles.

Jeg skal lære mange nye retter, derfor går jeg på matkurs for mer kunnskap om terapeutisk mat (mer om det i en annen artikkel).

Her spiser jeg rundstykker, bakt med sesamfrø og hvite bønner blant annet, nøttesmør og altså sylte og roastbeef som er laget på kjøkkenet i Coop Mega. Pålegget er riktignok ikke økologisk, men det spørs om ikke det er et tidsspørsmål før det blir presentert i butikkjedene.

Vi kan vel ikke holde på med det kraftforet og den trangbodde og manglende dyrevelferden som mange griser og andre dyr lever under. Eller hva tror du?

Jeg har lagt om kostholdet og spiser blant annet enda mer økologiske grønnsaker enn tidligere – noen vil spørre seg om det går an – for det er nummeret før det har vokst ut blomkålører og brokkolitenner på meg fra før liksom.

Her ser du også urtesaltet mitt. Der er det masse urter og litt salt. Ergo får jeg i meg litt mindre salt og masse sunne og deilige urter ved å bruke det. En god idé overfor barna også. De liker ofte smaken når urtesaltet strøs på egget, og topper supper og salater.

Oppskrift på én variant av urtesalt finner du på hagebloggen min furulunden, bare trykk her.


Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern