Fra meierismør til nøttesmør – helsforbedring

Fra meierismør til nøttesmør - Nøtte-frøbrød påsmurt nøttesmør IMG_3738-min
 
Fra meierismør til nøttesmør: Ja, jeg kan skrive under på at det er en overgang når jeg nå går gjennom et helseforbedringsprogram hvor terapeutisk mat er en av ingrediensene. Fløte og meierismør fra ku er ute av mitt vakre påleggs-eventyr. Inn kommer nøttesmør.
 
Jeg hører at folk på nettet fullroser nøttesmør, både som en erstatning for smøret, som vi er vant til å bruke, og som et pålegg i seg selv.
Når smakssansen er delvis borte, kjenner jeg ikke detaljene i nøttesmøret. Jeg velger bare å slå meg til ro med at det er det smøret jeg får for tiden! Basta bom!
Målet med maten jeg spiser for tiden er flerdelt og omfattende, men et av godene er å gi tarmen ro og mulighet for å leges (dvs. tette lekk tarm).
Fra meierismør til nøttesmør - her tas lunsjen i hagen IMG_3779 (1)-min

Jeg snakker om det helseforbedringsprogrammet jeg er med i

Det er for å prøve å bedre flere ting:
  • Jeg ønsker å slippe å spise det høyeste inntak av antihistaminer og syredempende medisiner (pga av elveblest (kronisk urticaria og angioødem, som utløses ved alt mulig, slik som mat, trykk, kulde, varme m. m.)
  • Sjøgrens syndrom (autoimmun sykdom)
  • ME – Myalgisk Encefalopati – utmattelse m.m.
  • Mistet delvis smakssans, luktesans og stemme
  • Lekk tarm
  • Matogintoleranse – salisylate (salisylsyre) og biogenaminer (histaminer)
Kanskje gjenkjennbart for flere.
Fra meierismør til nøttesmør - ferdiglaget nøttesmør IMG_4109 (2)-min

Fra meierismør til nøttesmør

Nøttesmør kan du lage av forskjellige typer nøtter og du kan blande nøtter. Her har jeg laget nøttesmør av økologiske hassel- og valnøtter.
Etter at nøttene er bløtlagt over natten har jeg brukt 5 desiliter nøtter og en teskje himalayasalt og kjørt det noen minutter i foodprosessoren. Vips så er nøttesmøret klart til bruk. Jeg oppbevarer det i kjøleskapet.
Jeg har ennå ikke lange erfaringen med å bruke nøttesmør, men du kan helt klart bruke det både på brødskiven og som en smaksingrediens i en smoothie.

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern