Funksjonell Medisin – utredningsmøte for aktientene

Funksjonell Medisin - utredningsmøte for aktienene
Jeg er så vidt i gang med «persontilpasset» som kombinerer det beste av moderne medisin med det beste av komplementær medisin. Utredningsmøtet er annen del i min tilnærming til en bedret helse.

Noe av det første jeg har bitt meg merke i er at jeg på Funksjonell Medisinsk Institutt (forkortet FMI) kalles aktient og ikke pasient. I det ligger at jeg aktivt ønsker å få undervisning slik at jeg kan ta del i å få bedret egen helse. FMI kaller dette fremtidsmedisin.

Utredningsmøte på FMI

Utredningsmøtet besto i masse informasjon samt utdeling av en haug remedier til bruk for å ta prøver som skulle sendes til Nordic Laboratories i København. I tillegg skulle jeg ta flere blodprøver hos Fürst Medisinsk Laboratorium i Oslo sentrum.
Dette kan gjøre noen og enhver svimmel. For det var mye som skulle leses igjennom før selve gjennomføringen. Allerede her kjente jeg at nå er jeg i ferd med å lære nye ting som igjen gjør meg til en aktient. Her er det virkelig snakk om undervisning som skal lære meg hva som må til for en bedret helsetilstand. 
På FMI’s utredningsmøte hvor vi gikk gjennom alle remediene og hva som skulle gjøres, trøstet de oss med at dette var noe som skulle gjennomføres kun én gang. De foreslo også at vi kunne ta i bruk hele spisestuebordet for å pakke opp og gjennomgå alle prøvene/testene. Det hjalp. Jeg gikk til verket med krum nakke og en ivrig inntilling og fikk gjennomført denne første og litt krevende, men dog så viktige øvelsen.

Jeg trenger verktøy for å bedre helsetilstanden

Jeg er i en situasjon hvor jeg virkelig ønsker og trenger hjelp til å bedre helsetilstanden. Jeg forstår at skal jeg gå inn for å få bedre helse, så må jeg virkelig ville det. I undervisningen på FMI tar du nemlig selv styringen for hva du vil lære for å få det til.
Jeg har vært igjennom mye av dette før, gjennom en privatlege som hadde sin turnustjeneste på FMI. Heldigvis er ikke alt nytt. Jeg vet dog at dette tar mye av min tid fremover, men jeg synes det er verdt å satse skikkelig denne gangen. Sist hoppet jeg av for tidlig. Jeg ble nesten frisk, men det var fordi jeg gikk på en stram diett og en allergitablett daglig. Nå vil jeg forsøke om jeg kan komme noen hakk videre. Jeg har store begrensninger i hva jeg kan spise og hva jeg kan være med på av sosiale aktiviteter m.m. Noen av utfordringene mine er:
  • Kronisk og spontan urticaria (Elveblest)
  • Angioødem
  • ME
  • Sjøgrens syndrom
  • Salisyltae (salisylsyre) og Biogemamin (Histaminer m.m.) intoleranser
Jeg må nesten le av det salige sammensuriumet. Nå har jeg medisiner (allergi og syredempende) som demper intoleransene og dermed også urticaria (elveblest), men jeg innbiller meg at dersom jeg kun tar medisiner som demper symptomer og ikke er villig (eller er utvitende om) til å gå de stegene som må til for å bedre tilstanden i mage/tarm, vil det balle på seg nye utfordringer. DET ØNSKER JEG IKKE!!

Så nå er jeg i gang! Følg med i fortsettelsen. Jeg er veldig spent på om dette går veien.

FUNKSJONELL MEDISIN SIER OM SEG SELV:

Vi praktiserer det vi kaller «persontilpasset», som kombinerer det beste av moderne medisin med det beste av komplementær medisin. Vi blander moderne vitenskap med kunnskap fra gamle tradisjoner. Vi bruker og anbefaler konvensjonell medisin (medikamenter og kirurgi) når det er hensiktsmessig, men vi omfavner også komplementære tilnærminger, f.eks ernæring, kosttilskudd, urter, stressmestring m.m. I tillegg til å bruke ulike terapeutiske teknikker, tar vi alltid hensyn til aktientens følelser, sosiale relasjoner og miljø. Vi ser også på andre aspekter i aktientenes liv som arbeid, hvile, søvn, trening samt kroppens evne til å helbrede seg selv. Og til slutt, alle våre leger, fagpersoner og veiledere driver med undervisning av våre aktienter som gjør at de får nok kunnskap til å ta ansvar for eget liv og egen helse –  og holde seg frisk.

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern