![Sprø knekkebrød - lav histamin og salisyl](https://www.matogintoleranse.no/wp-content/uploads/2019/05/IMG_2291-300x225.jpg)
Sprø knekkebrød – lav histamin og salisyl: Når man ikke skal ha melk, gjær, hvetemel eller mat som har høyt innhold av salisylsyre eller biogenaminer. Ja, da må man rett og slett tenke seg godt om når maten skal tilberedes – og gjerne en stund før det også.
Disse knekkebrødene er enkle å lage og er utrolig sprø.
Ingredienser til sprø knekkebrød – lav histamin og salisyl:
- 3 dl havregryn
- 3 dl hjemmelaget havremel (havregryn i foodprocessoren) eller ferdig kjøpt
- 1 dl quinoa
- 1/2 dl hirseflak
- 1 ts potetmel (eller fiberhusk, litt usikker på om det inneholder salisyl)
- 1 dl havrekli
- 1 ts salt
- 3ss rapsolje
- Ca. 5, 5 dl vann
Ha i så mye vann at deigen er klissete. Fordel deigen med slikkepott på 2 stekebrett m/stekepapir. Deles i ruter med slikkepotten etter å ha stått 10 minutter i ovnen.
Begge platene stekes samtidig på 160 grader varmluft. Ett brett nede og ett oppe. Etter 40 minutter snus og byttes brettene for å få stekevarmen ekstra godt fordelt. Stekes i totalt 1 time og 10 min. Når steketiden er ferdig, slår jeg av ovnen og lar de stå litt til med ovnsdøren på gløtt ca. 15-20 minutter.
De bleir veldig sprø og fine.
Jeg har tidligere laget knekkebrød med linfrø, solsikkefrø, sesamfrø o.l. men de er så høye i salisyl at jeg har byttet litt på ingrediensene.
Tåler du før kan du gjerne bruke det. Jeg bruker av og til valmuefrø, de er lave i salisyl og histaminer.
Følg meg gjerne på Facebook for å holde deg oppdatert på oppskrifter og hva jeg skriver og deler om disse intoleransene m.m.
Disse skal jeg prøve! Er det salisyl og aminer i sesamfrø, chiafrø og linfrø? Finner det ingensteder. Er intolerant mot så mye at det er vanskelig å lage noe å spise.Og vet du om det er gluten i hirse og havrekli? Takknemlig for svar!
Hei! Du finner liste over hva som inneholder salisylate og biogenaminer her inne på siden. https://www.matogintoleranse.no/2019/05/13/liste-over-innhold-av-salisylsyre-og-aminer/