Kan Xolair gjøre vondt verre hvis du har ME? – del 2


Min hudlege har søkt kunnskap om spørsmålet ved Hudavdelingen på Rikshospitalet; De er kjent med at det kan oppstå hevelser i armer og bein som en bivirkning av å ta Xolair. De har dog ingen erfaring med pasienter med ME og som har tatt sprøyten Xolair.

Han har også søkt kunnskap om ovennevnte på ME-Senteret, Aker Sykehus; De kjenner til at en del mennesker med ME har dårlig tåleevne overfor medisiner. De har heller ingen erfaring med kombinasjonen ME og Xolair.Altså ikke mye mer informasjon eller kunnskap enn den jeg selv har oppdaget etter at jeg tok sprøyten Xolair eller som jeg visste fra før.

Kan Xolair gjøre vondt verre hvis du har ME og hvor går veien videre etter behandlingen med Xolair

På min forespørsel om en mer omfattende utredning har hudlegen skrevet en henvisning til Hudavdelingen på Rikshospitalet.Fordi jeg har konstant feber (i over 3 uker), hovne føtter og mer elvebelst/urticaria etter å ha tatt Xolair, har jeg vært hos fastlegen og tatt en mengde blodprøver og urinprøve for å sjekke almenntilstanden i kroppen med dens organer. Jeg er neimen ikke sikker på om de finner noe der, så da velger jeg å kjøre mitt eget løp frem til jeg får time på Rikshospitalet.Det består i blant annet: 

  • å hvile mye (ikke noe stress) 
  • holde dietten på det som er lavt i salisylate og biogenaminer. 
  • prøve ut å innta mindre allergitabletter (jeg har i alle fall ikke blitt verre av å redusere allergitabletter så langt) Det kan godt tenkes at det å innta så mye som 4 tabletter daglig er langt over det kroppen med ME og histaminintoleranse tåler

Så får vi se hvordan dette går fremover. Jeg fikk en trøst av hudlegen som kunne fortelle at sprøyten jeg har fått varer i ca. 4 uker. Det vil forhåpentligvis si 8 uker for meg, hvis den ikke har gjort enda større skade enn det jeg vet per i dag.

Det er ikke så enkelt å vite når ME ligger og skurrer i bunnen av alt som skjer i kroppen. Kanskje er det overbruk av energi som har gjort helsetilstanden min så mye verre de seneste årene. Jeg har ikke svarene, men prøver meg fram på finne ihvertfall noen svar. Det kommer godt med at jeg har gode humørgener for å si det sånn.

Oppdatert september 2023. Bivirkningene avtok etter en del uker og jeg var tilbake til mitt normale, det vil si ME som jeg har lært meg å leve greit med etter at jeg fikk denne diagnosen i 1998. Jeg har også blitt kvitt histamin- og biogenaminintoleransen etter å ha endret kosthold til Middelhavskost, dog uten gluten, kumelk og sukker.

Hvis du vil lese mer om historien bak dette med bivirkninger av sprøyten Xolair, finner du innlegget mitt i denne lenken her.

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern