Hvilke symtomer gir salisylsyre- og biogenamin-intoleranse

Jeg har stor respekt for at matintoleranse/-allergier er bortimot et uutømmelig tema og det er derfor jeg kun på bakgrunn av egen erfaring deler den informasjonen jeg selv sitter inne med i forhold til salisylsyre- og biogenaminintoleranse.

Også med tanke på de mange som aldri har hørt om denne intoleransen, som for eksempel meg selv inntil 2012. Jeg har måttet tilnærme meg intoleransen fra informasjon funnet på utenlandske nettsider, inntil jeg kom i kontakt med Solveig Curran (ernæringterapeut) som du kan finne mer informasjon om under her.

Det er uttallige symptomer som likner på mange andre allergier, intoleranser og plager også, så hvordan skal man finne ut at man har intoleranse mot salisylsyre og biogenaminer?

Her er noen symptomer som kan nevnes og som kanskje kan være av interesse å ta en nærmere titt på:

 • tretthet
 • lite energi
 • hodepine
 • muskelsmerter
 • mage-/tarmproblemer
 • eksem
 • elveblest
 • hevelse i panne/rundt munnen
 • øreverk-/betennelse
 • depresjon
 • aggresjon
 • astma eller andre plager
 • har du matintoleranse
 • er du sur i halsen
 • søvnproblemer

Man kan ha en eller flere symptomer. Ernæringterapeuten Solveig Curran nevner også ADHD idet hun selv har en sønn som fikk denne diagnosen som barn og som etter å få et riktig kosthold idag ikke har slike tilnærmelser i det hele tatt. Han er, når dette skrives, 14 år gammel. Han har vært heldig og fått bygget opp tarmen og kan idag spise næringsrik og naturlig mat uten å ha ADHD-symptomer. Nå kan han leve et aktivt og godt liv og det er jo det vi alle ønsker oss.

Spiser du allerede sunt, og har et stort inntak av urter, grønnsaker, frukt og bær og fremdeles føler deg syk, ja da kan du sjekke ut hvorvidt du har salisyl- og/eller biogenaminintoleranse ved å prøve ut grønnsaker, urter, frukt, bær, kjøtt og annet som har et lavt og medium innhold av salisylsyre og aminer.

salisyllisten som du finner på bloggen ved å trykke her

histaminlisten som du finner på bloggen ved å trykke her

Selv har jeg vært plaget av mye sår i munn og svelg, sår hals, hevelser (angiødem) i ansiktet og plagsom og kløende elveblest. Det er spesialist i lungesykdommer og allergi, Stein Øivind Jørstad på Allergiklinikken i Fredrikstad, som konkluderte med at jeg kunne ha salisylsyre (salisylate) intoleranse. Det er godt å finne ut mer om hva slags plager man konstant bærer på og få mulighet til å bli bedre på sikt.

Det jeg har funnet ut senere er at jeg nokså sikkert også har intoleranse overfor biogenaminer, som du kan lese mer om

hvis du trykker på denne lenken her.

2 kommentarer om “Hvilke symtomer gir salisylsyre- og biogenamin-intoleranse”

  • Hei igjen! Nå har jeg oppdatert linkene. Jeg har skiftet bloggplattform og henger langt etter med å oppdatere gamle innlegg. Er ikke helt frisk ennå og da strekker ikke energien til. Lykke til videre for å bli frisk. Bare spør hvis du trenger mer informasjon så skal jeg prøve om det er noe jeg kan hjelpe deg med. Hilsen fra Mette

   Svar

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern