Mandelkake som er glutenfri og lavkarbo kan varieres i alle mulige varianter med hva du har i og på den.
Ingredienser og fremgangsmåte på mandelkake som er glutenfri og lavkarbo
- Jeg kjører 250g mandler i foodprosessoren, blander det med 1ss steviosa/sukrin og 1ss kokossukker. (Mandler er høy i aminer)
- Pisker eggedosis av 4-5 romtempererte egg
- Vender det forsiktig sammen og steker den i en 24 cm kakeform, midt i ovnen på 180 grader
I min ovn står kaken i 30 minutter, men det kan variere fra 20-30 minutter avhengig av ovnen.
Noen ganger deler jeg kaken og har fyll både inni og oppå, men ikke denne gangen.
- Jeg dynker kaken med økologisk eplejuice og/eller melk. Juice er høy i salisyl/histamin
- Bruk gjerne krem, melon, ananas og mango (høy i salisyl)
- Ofte har jeg en oppskåret banan under kremen også (banan tåles av meg)
Deilig, deilig – og den oppleves ikke så usunn heller. Om du ikke skal ha kumelk, går det fint an å bruke kokoskrem, eventuelt kokosyoghurt som re søtet med stevia og/eller Monk Fruit. Frukt kan erstattes med bær. Selv bruker jeg Jaconsirup, Monk Fruit og Stevia som søtning i selve kaken også.
HJEMMELAGET KOKOSYOGHURT! Enkel og god å lage og sunn tvers igjennom