Tilslørte påskepiker – dessert

Tilslørte påskepiker

Denne fristelsen kunne jeg ikke stå for og laget den for første gang for ett par uker siden. Det var på hytta og ikke hadde jeg granatepler og vi skulle lage en større porsjon, så jeg har fått låne et bilde av Inger fra Nesodden, som er den som har mikset denne desserten.

Jeg har også tilpasset den noe fordi brunt sukker er høy i salisyl, sesamfrø er høy i aminer så det er ikke med når jeg lager den.

Ingredienser – tilslørte påskepiker

  • 1 mango skjæres i små terninger. (Mango er høy i salisyl hvis den er umoden og høy i aminer hvis den er overmoden, så her er det om og gjøre å finne akkurat passe mango altså)
  • 1 granateple, kjernene plukkes ut (Høy i salisyl)
     

Havresmuler

  • 1 dl økologisk havregryn
  • 1 dl sesamfrø (droppes når jeg lager den, høy i aminer)
  • 2-3 ss lyst rørsukker (Inger har brukt brunt sukker, høyt i salisyl)
  • 2-3 ss smør (meierismør, men smør uten melk kan også brukes)

Smulene stekes til sukkeret er smeltet og alt er gyllent, avkjøles på bakepapir.
Skal helst være ganske løs masse, ikke stiv knekk. (Da må den støtes løs i morter)
Ca 1 1/2 dl kremfløte vispes med ca 3 ts sukker ( laktosefri fløte kan brukes)

Mango, smuler og krem legges lagvis i dessertglass og pyntes med granateplekjerner på toppen

Jeg laget dobbel porsjon, men doblet ikke sukkeret i kremen.

Desserten gikk ned på høykant den !!

Husk å melde deg inn i diskusjonsforumet Histamin- og salisylintoleranse her.

Legg igjen en kommentar