Denne dagen har jeg laget scones med gulrot og valmuefrø som jeg synes henger noenlunde sammen. Det er en utfordring når vanlige ingredienser må utelates.
Disse kan fryses.
La dem ligge i plastpose på benken for å tine en stund før de skal inntas, og ta dem litt i brødristeren, de er best varme.
Ingredienser til dobbel porsjon av scones med gulrot og valmuefrø – uten kumelk og gluten
- 5 dl havremel
- 1 dl hirseflak
- 3 dl havregryn
- 1/2 dl havrekli (Droppes hvis du vil være sikker på at det helt glutenfritt)
- 1/2 dl knuste linfrø (høy i salisyl)
- 1 gulrot (raspet, medium salisyl)
- 2 egg (spar litt til topping)
- 4 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 1/2 dl rapsolje
- 2,5 dl havremelk (deigen skal være fast)
Del deigen i 2 emner og kjevle stykkene ut på litt rapsolje, ca 2 cm høye, del hver av stykkene i 8 og topp dem med sammenpisket egg og valmuefrø (har lest at de er lave i salisyl). Lag gjerne et lite kryss i toppen.
Stekes på 225-250 grader midt i ovnen i 10-12 minutter. De er kjempegode til banan eller kokt egg. Sikkert til annet pålegg også, men dette er min preferanseramme for tiden.
Vel bekomme !!