Scones med gulrot og valmuefrø – uten kumelk og gluten


Denne dagen har jeg laget scones med gulrot og valmuefrø som jeg synes henger noenlunde sammen. Det er en utfordring når vanlige ingredienser må utelates.  

Disse kan fryses.  

La dem ligge i plastpose på benken for å tine en stund før de skal inntas, og ta dem litt i brødristeren, de er best varme.

FØLG GJERNE BLOGGEN GLADETARMER PÅ FACEBOOK – Bloggen for oss som blir syke av mat, ting vi puster inn m.m. og som vi ikke finner ut av hva er. Hvordan kan vi bli bedre? Denne siden er i utvikling med ny kunnskap om miljøgifter, ME, autoimmune sykdommer, allergier, persontilpasset helseoptimalisering, helseforbedring, funksjonell medisin m.m.

Ingredienser til scones med gulrot og valmuefrø

BAKST! Oppskriften til nøttefrøbrød uten gluten, sukker og melk og med smart fett og fiber til de snille tarmbakteriene finner du i denne artikkelen

Ingredienser til dobbel porsjon av scones med gulrot og valmuefrø – uten kumelk og gluten

  • 5 dl havremel
  • 1 dl hirseflak
  • 3 dl havregryn
  • 1/2 dl havrekli (Droppes hvis du vil være sikker på at det helt glutenfritt)
  • 1/2 dl knuste linfrø (høy i salisyl)
  • 1 gulrot (raspet, medium salisyl)
  • 2 egg (spar litt til topping)
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1/2 dl rapsolje
  • 2,5 dl havremelk (deigen skal være fast)

Del deigen i 2 emner og kjevle stykkene ut på litt rapsolje, ca 2 cm høye, del hver av stykkene i 8 og topp dem med sammenpisket egg og valmuefrø (har lest at de er lave i salisyl). Lag gjerne et lite kryss i toppen.  

Scones med gulrot og valmuefrø - uten kumelk og gluten

Stekes på 225-250 grader midt i ovnen i 10-12 minutter. De er kjempegode til banan eller kokt egg. Sikkert til annet pålegg også, men dette er min preferanseramme for tiden.

Vel bekomme !!

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern