Det er så deilig å prøve ut noe nytt, når du har knasket deg gjennom hjemmelagde knekkebrød en tid.
Les også: Sprø knekkebrød, lave i histamin og salisyl
Ingredienser:
- 4 dl lettkokte økologiske havregryn
- 3 dl kokende vann
- 1,3 dl havremelk
- 2,5 dl fullkorn økologisk speltmel
- 2,5 dl havremel
- 1 ts bakepulver (må ikke være gammelt for da kan det være helt uten virkning)
- 1 ts salt
- 2 ss lyst rørsukker (mindre salisyl i lyst rørsukker enn mørk brunt)
Du starter med å ha havregrynene i en bakebolle og slå det kokende vannet over.
La hvile i noen minutter, mens du setter ovnen på 250 grader og finner frem resten av ingrediensene.
Tilsett havremelken og rør godt rundt. Bland sammen de tørre ingrediensene før du har dem i bakebollen, og rør det hele sammen til en deig. Deigen bør knas så lite som mulig.
Når ovnene er varm, klemmer du deigen ut til en ca. 20 cm bred sirkel, som risses i åtte deler med en skarp kniv eller en slikkepott.
Stekes i 12-15 minutter på 250 grader midt i ovnen på stekebrett med bakepapir under.
Scones er gode å spise mens de ennå er lune. De kan fryses og varmes opp når de skal spises.
Og dette kan jeg ikke si ofte nok; Det er grønnsaker som leger tarmen, men spist ut fra hva du for tiden tåler med tanke på salisyl og aminer.
Mottoet for å bedre tarmforholdene er:
Grønnsaker til hvert måltid vi spiser i løpet av dagen !!