…her i huset er det som oftest en del grønnsaker i kjøleskapet selv om jeg ikke nettopp har vært i butikken…
…så da er jeg frimodig på egne vegne og setter i vei for å lage suppe…
…og kyllingkraft har jeg som regel i fryseren…
…jeg kjøper ofte 2 og to stangekyllinger for så å partere og fryse delene av den…
…skrogene av de 2 kyllingene lar jeg da stå å putre/trekke i 2 liter vann uten noe annet i, i alle fall i 1,5 timer…
…deretter avkjøles det og settes i bokser i fryseren – noe til suppe og mindre bokser til saus…
…litt småkjøtt utenom lår og brystfilet blir det også litt av når 2 kyllinger blir partert, og det går også rett i fryseren…
…denne ettermiddagen lagde jeg suppe på rester…
1 stangselleri
1/2 søt paprika
1 persillerot
4 gulrøtter
liten bit ingefær (som jeg lar trekke med i suppen i ei tesil)
1 fedd hakket hvitløk
salt og hvit pepper
småkjøtt fra 2 stangekyllinger
Småkjøttet bruner jeg først lett i stekepannen
Alle grønnsakene skjæres i biter og kokes i kyllingkraften i 10 minutter sammen med hvitløk og ingefær, og på slutten av koketiden has kyllingkjøttet i.
Smak til med salt og pepper.
VEL BEKOMME!!