Når jeg ikke har avskjær fra fisk, så tyr jeg til grønnsaker. Det er ikke alle som tåler eddik og tilsetningsstoffer som finnes i fiskefond som du kjøper.
Sellerirot, pastinakk, purre og gulrot gir god kraft, la det gjerne stå og putre i ett par timer og sil så av kraften.
Disse italienske suppetallerkenene fikk jeg i gave for mange år siden, de ble kjøpt i interiørbutikken Laden på Frogner i Oslo, kanskje det er noe som husker den butikken?
Ingredienser:
Skjær opp grønnsaker, noe i skiver og noe i staver
- 1 liter grønnsakskraft
- 1/2 sellerirot
- 1 pastinakk
- 2-4 gulrøtter
- 1 fenikkel
- 1 purre
- 3 små vårløk
- 1-1,5dl hvitvin eller eplejuice (ikke fra konsentrat)
- litt urter som gressløk, basilikum og glattbladet persille
- 1dl kremfløte
- 100g meierismør
- salt og nykvernet hvit pepper
- økologisk laks og torsk frosset på båt (begge fås på REMA) og litt reker
Fremgangsmåte:
- blancher grønnsakene i litt meierismør i en tykk-bunnet kjele
- tilsett grønnsakskraft og la grønnsakene trekkes i noen få minutter
- kok opp fløten i egen kjele, trekk kjelen fra platen og tilsett smøret, smøret skal ikke koke
- ha fiskebiter i grønnsakskraften og bland i fløtesmøret og la det trekke til fisken er klar, ca 3 minutter
Tilsett reker og finhakkede urter mot slutten av trekketiden og smak til med salt og nykvernet pepper. Sserveres gjerne med godt, nybakt brød til.
Bon appétite
Oppskriften fant jeg hos trinesmatblogg, men har gjort noen endringer som passer for deg og meg som sliter med salisylate-/biogenaminintoleranse.