Nå har jeg bakt det deiligste brød, oppskriften er ikke helt ulikt knekkebrødoppskriften min, men med noen flere ingredienser.
Og her har du oppskriften:
4,5 dl glutenfritt havremel (kvernet i foodprossesoren)
4,5 dl glutenfrie havregryn
1 dl linfrø
1 dl qinoa
1 dl sesamfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl hirseflak
1/2dl raps-eller olivenolje
1,5 ts havsalt
1,5 ts psylliumfrøskall
minimum 1 liter vann
Jeg kjører halvparten av frøene i stavmikseren, så jeg får en blanding av knuste og hele frø i deigen.
Ha alle ingrediensene i en bolle og rør godt om.
Denne oppskriften kan varieres ut fra hva du tåler av ingredienser.
La røren stå i minimum 3 timer, eller gjerne natten over.
Fyll på mer vann dersom røren absorberer mye væske før det stekes. Deigen skal ikke være helt fast
Steketid og grader kan variere litt fra ovn til ovn.
Kjøles på rist og deles deretter i ruter i den størrelse du måtte ønske. Når jeg deler brødet i 16 deler, så er stykkene store. Det er bare å prøve seg fram.
De er ypperlige å fryse og det går fort å tine dem til frokost eller lunsj.
Jeg synes de gjør seg veldig godt med tur i brødristeren.
Det er godt med egg og annet pålegg, og med litt salt med olivenolje og hjemmelaget urtesalt på, så smaker det mums altså.
Jeg holder meg til usprøytede ingredienser (økologisk) så langt det er mulig.
Lurer du på noe er det bare å spørre.
Nam 😀