…jeg har blitt en storliker av supper og det går fort å lage…
…her har du oppskriften…
1 pose med vasket spinat (ca. 280-300 gram)
1ss oliven- eller rapsolje
1/2 purre, eventuelt løk hvis det tåles
8 dl kraft fra grønnsaker eller stangekylling
1 dl creme fraiche (eventuelt fløte hvis det er det du har for hånden)
1 fedd hvitløk
1 bitteliten bit ingefær (jeg har ingefæren i ei tesil oppi kraften, for ikke å få mye ingefær i suppen, man tåler jo ikke allverdens av krydder som er høy i salisyl heller, kremt)
1/4 ts hvit eller svart pepper
1/2 ts maldon-/eller himalayasalt (uten tilsetningsstoffer)
…blancher purre,løk, hvitløk og spinat i oljen i en kjele på middels varme…
…hell i kraften og resten av krydderet og la det småkoke i 5-10 minutter…
…ta suppen av platen, ha i Crème Fraiche og bruk stavmikseren så du få en slett og fin suppe…
…det er godt med hardkokte egg oppi også…
…vil du ha brød til så har du en god oppskrift på brød uten gluten, melk og gjær HER…
VEL BEKOMME!!!