Hvorfor er GRØNN TE bedre enn SVART te?


Mens Vesten drikker 95 prosent svart te, så er denne typen te svært sjelden i Kina og Japan. Selv om sammensetningen er lik i svart og grønn te, er det kjemiske innholdet svært ulikt.

I forbindelse med gjæringsprosessen til den svarte teen, skjer det en oksidering som skaper det «svarte» fargestoffet. Det betyr igjen en dramatisk forandring i polyfenolene som finnes i tebladene.

Disse kjemiske substansene i den grønne teen har nemlig et virkestoff som er krefthemmende. Den egenskapen har ikke svart te, men den svarte teen ser kanskje mer delikat ut, og akkurat det har gjort svart te til en vinner i Europa og USA.

Koffeininnholdet i grønn te er også bare en fjerdedel av svart te, så grønn te er den gode sjelen – i det sunne og naturlige kostholdet.

Hvorfor er grønn te bedre enn svart te?

En liten japansk håndbok i te som ble utgitt i 1214 av den kjente zen-presten Eisai, beskriver drikken slik:

«Te er et utsøkt medikament som kan forlenge menneskers liv og jorden i fjellene og dalene der te-planter vokser, er sunn og kraftig.

Hvis dere plukker de unge skuddene, lager te av dem og drikker, kommer dere til å få et langt liv»

KILDE: Boken LEVEKRAFT skrevet av Kjell Markset

FØLG GJERNE GLADETARMER PÅ FACEBOOK – Bloggen for oss som blir syke av mat, ting vi puster inn, hvordan vi peser i vei og sliter oss ut m.m. Hvordan kan vi bli bedre? Denne siden er hele tiden i utvikling med ny kunnskap om miljøgifter, ME, autoimmune sykdommer, allergier, persontilpasset helseoptimalisering, helseforbedring, funksjonell medisin, et vennlig nervesystem, vagusnerven m.m. Matoppskrifter for å bedre tarmhelsen m.m.

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern