Mettet fett reduksjon – feil bruk av ressurser?

Kostråd bør heller gå direkte på matvarer, enn næringsstoffer.
Fettrike matvarer som olivenolje, nøtter men også ost, yoghurt og smør kan vi spise uten at de representerer problemer for hjertehelsen eller helsen generelt, forutsatt at de er en del av et balansert kosthold som følger prinsippene bak den tradisjonelle middelhavskosten. Meieriprodukter, inkl. de fete variantene kan faktisk redusere risikoen for type 2 diabetes. Osteinntak er også forbundet med lavere risiko for hjertesykdom. Alt dette uavhengig av hva som skjer med blodkolesterolet.
Rødt kjøtt og spesielt i bearbeidet form som i pølser, salami, skinkepålegg og bacon bør vi begrense til maks 500 gram i uka, slik det offentlige kostrådet lyder, dette uavhengig av fettet de inneholder. Vi bør spise mer fisk/sjømat og hvitt kjøtt og vegetabilsk protein som erstatning for rødt kjøtt. Variasjon i kostholdet er selve essensen. Vi spiser fortsatt store mengder sukker som er sikkert uheldig.
Å bruke krefter på en tvilsomt effektiv reduksjon i mettet fett er etter min mening et feilspor. Bruk energi og ressurser på det som virkelig teller: en betydelig reduksjon i tilsatt sukker!
Les mer i selve kilden som er fra FEDON HER

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern