Marsipan – hjemmelaget sådan


…det er noe eget når man har mulighet til å lage sin egen marsipan…

…man tar 500g mandler og skolder dem på følgende måte:

…kok opp vann og ta mandlene oppi, vannet skal dekke mandlene…

…trekk kjelen bort fra platen og la det stå å trekke opp mot 10 minutter…

…ta deretter mandlene oppi et dørslag/sil og fjern skallet…

…la mandlene tørke på et rent klede natten over…

…kvern mandlene sammen med 300-500g melis…

…ha deretter oppi eggehvite til massen er smidig…

…det gikk 2 eggehviter til min mandelmasse…

…del inn massen i hva du ønsker å ha i den…

…i en del har jeg klementinsaft og en er med sterk kaffe (jeg bruker koffeinfri pulverkaffe) 1ss kokt vann og 2-3ts kaffe…

…resten av massen holder jeg uten innblanding av noe, kremt…

…»kaffemassen» har en hasselnøtt i seg, er dyppet i smeltet sjokolade og en blanding av valnøtter og hasselnøtter som topping…

…»klementinmassen» er dyppet i sjokolade og HAR SYLTET økologisk APPELSINskall SOM TOPPING…

…en del bruker jeg som den er og har bare en valnøtt på toppen og sjokoladedypp i bunnen…

…en siste del har jeg skivet og lagt i økologiske dadler (änglamark – coop extra) sammen med en valnøtt, denne er også dyppet i sjokolade… 

…velg den sjokoladen du synes er best, 200g tilsatt 2 ss kokosnøttolje, smeltet i vannbad…

…og når de har stått kjølig en stund slik at sjokoladen er stivnet, så putter jeg dem i denne fine boksen som er et arvestykke…

…mer JUL blir det nesten ikke her hos oss altså…

…så sant man kan tåle både mandler, eggehvite, søtstoffer og alt det andre…

HER FINNER DU:

Oppskrift på syltet appelsinskall (lag så mye eller lite du vil)

…HER kan du se mer av interiøret vårt når det lir mot jul…

…og HER ser du hvordan det står til i hagen på denne årstiden og mye annet fra Furulunden…

 

 
 

 

 

 
 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern