Sous-vide – måten å tilberede mat…

…så er jeg i gang igjen, med å prøve ut noen matretter som jeg har fått fra Finsbråten og hvor de har et samarbeid med legen og den populære foredragsholderen Berit Nordstrand

…jeg blir litt gira når jeg endelig finner mat uten nitritt…

…denne gangen er det sous-vide tilberedte lammekoteletter av 99,7% rent kjøtt krydret med havsalt og pepper…

…og uten nitritt…

…mer om nitritt kan du lese HER

…sous-vide (under vakuum) er en måte å tilberede mat, der maten vakuumpakkes, stort sett i plast, og varmebehandles i emballasjen…
…det skilles mellom metoder for mat som skal konserveres lenge, og mat som skal konsumeres med en gang… 
…førstnevnte brukes for produkter som selges som kjølevare, og varmes i pakningen hjemme hos forbruker… 
…fordi produktet tilberedes i sin egen kraft, bevares farge og smak bedre…

…det må sies at det smakte veldig saftig, mørt og godt…
…og lammekjøttet var både saftig og mørt…
…og med salat tilsatt maldonsalt og økologisk rapsolje var retten komplett…
…man kan jo bruke tilbehør som man vil…
…poteter brukes lite hos oss for tiden…

…lammekotelettene kommer fra norske lam som har levd i den norske fjellheimen på sommerbeite..

God apetitt!!

Kilder:
Wikipedia

Jeg mottar fra tid til annen produkter som jeg skal prøve ut – men jeg kan bedyre at det ikke er hva som helst som kommer ned i min mage/tarm for å si det sånn!! Det er altså produkter som er renest mulig og gjerne økologisk.

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern