…jeg bare understreker at jeg lager mat og viser den frem for at vi som ikke tåler all verdens skal finne muligheter i å tenke annen type mat, med rene produkter osv, jeg har ikke ambisjoner om å være en gourmet-kokk, hvilket tydelig vises av mine amatørbilder…
Matleverandør i riktig retning – Finsbråten…
…nå har Finsbråten lansert pålegg og en del kjøttvarer med mye kjøtt og uten nitritt…
…nitritt brukes som konserveringsmiddel i matvareindustrien (hamburgerrygg, saltkjøtt, pølser og annet kjøttpålegg)…
…ved behandling med nitritt beholdes en lyserød farge, som skjuler den grå tonen som oppstår når kjøttet oksideres…
…hurra sier jeg, og er villig til å prøve det ut…
…så jeg har spist røkt skinke som består av 99% røkt norsk svinekjøtt tilsatt vann og havsalt…
…og honningmarinert skinke som består av norsk svinekjøtt (97%), vann, lynghonning (2%) og havsalt…
…og siden jeg har nedsatt smakssans, så lot jeg ei langveisfarende venninne smake også…
…sånn for sikkerhets skyld…
…dessuten har mannen smakt på dette pålegget også—
…og tilbakemeldingene er veldig positive altså…
…velsmakende…
…og jeg har verken fått utslett eller sår i munn svelg eller andre begredeligheter som jeg ikke skal nevne her…
…så jeg er i alle fall ikke i tvil om at det går an å tenke «tilbake til naturen» og selge oss mat uten alle de fryktelige tilsetningsstoffene som så mange av oss sliter med å magetolerere…
HURRA FOR BERIT NORDSTRAND OG FINSBRÅTEN for å gå i riktig retning!!
Berit Nordstrand er lege og hun er kjent for sitt smittende engasjement og sine inspirerende foredrag om hvordan gode matvalg gir bedre livskvalitet.
Hun har inngått et samarbeid med Finsbråten hvor hun har utviklet en serie med produkter hvor alle råvarer er nøye utvalgt.
Mer om Finsbråten og andre produkter fra Berit Nordstrand finner du HER
Mer om hva Berit Nordstrand bedriver finner du HER
Hjemmelagde knekkebrød finner du HER
og hjemmelagde, glutenfrie scones med nøtter finner du HER