Glutenfrie scones med kikertmel og nøtter

Her har du en variant av scones med kikertmel og nøtter og uten melk, gjær og gluten.

Ingredienser til scones med kikertmel og uten gluten:

7 dl glutenfritt havregryn 
7 dl kokende vann
2,6 dl kaldt vann eller melk/havremelk e.l. (ut fra som tåles)
3 dl kikertmel
2 ts bakepulver
2 ts salt
1 neve cashewnøtter og paranøtter (hvis det tåles)
Kikertmel kjøper jeg i invandrerbutikk.

Fremgangsmåte:

  1. Hell 7 dl kokende vann over havregrynene og la det står til du finner frem resten av ingrediensene
  2. Hell det kalde vannet over og ha i resten av ingrediensene
  3. Bland godt sammen, deigen skal ha en litt fuktig konsistens
  4. Del deigen på to stekepapirkledde stekeplate ca. 20 cm i diamete
  5. Del hver leiv i 8 stykker med en slikkepott e.l.
  6. Stekes på 250 grader i ca. 30 minutter og avkjøles på rist
Før jeg skal bruke dem, deler jeg dem og tar dem i brødristeren, de er oftest litt rå i midten.
Mums-mums, det er så velsmakende (i følge mannen). Selv har jeg mistet smakssansen for mange år siden, så det er han jeg tyr til i alle retter jeg presenterer her.
Kanskje smakssansen kommer tilbake en gang. Jeg kjenner dog 4 smaker, surt, søtt, bittert, salt. Luktesansen er også god å ha i matopplevelsen, de henger sammen.

Med litt grønnsaker i dipp som dessert, så er lunsjen reddet. Det er lurt å implementere grønnsaker til hvert måltid,  det er med på å lege en ubalansert tarm.
…og grønnsaker er sunt å innta for alle

Legg igjen en kommentar