Kikertlefser – glutenfritt og proteinrikt til smørbrød


Kikertlefser er både glutenfritt og proteinrikt og kan brukes til både taco og som en vanlig lefse fylt med salat og det du måtte ønske.

Oppskrift på kikertlefser – glutenfritt

  • 4 dl kikertmel
  • 4 dl vann
  • 1 egg
  • 1 ts bakepulver/natron (valgfritt)
  • 1 ss olivenolje
  • 1 klype himalayasalt
  • 1 knivsodd spisskummin  

Fremgangsmåte – Kikertlefser

Ha i alt det tørre og tilsett vann. Rør til en glatt røre og la det stå å svelle i min. 30 minutter i kjøleskapet.  

Jeg bruker kokosolje i stekepannen og man må bruke litt tid på stekingen på middels varme.

Jeg bruker økolgiske ingredienser

Når de er avkjølt så kan man legge på det man måtte like, tåle, ønske.

Her har jeg brukt isbergsalat, skrellet agurk og hjemmelaget guacomole. Hardkokt egg nyskåret roastbeef med litt hjemmelaget urtesalt på toppen.

For å redusere lektiner kan du også fjerne frøene i agurken og droppe paprika eller skrelle den (der fjerner vi som oftest frøene).

Disse lefsene passer utmerket til taco, men da beholder jeg dem varme.

FØLG GJERNE BLOGGEN GLADETARMER PÅ FACEBOOK – Bloggen for oss som blir syke av mat, ting vi puster inn m.m. Hvordan kan vi bli bedre? Denne siden er i utvikling med ny kunnskap om miljøgifter, ME, autoimmune sykdommer, allergier, persontilpasset helseoptimalisering, helseforbedring, funksjonell medisin. Matoppskrifter for å bedre tarmhelsen m.m.

TAKK FOR AT DU LESER BLOGGEN GLADETARMER! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner på Facebook.

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern