Kikertlefser – glutenfritt og proteinrikt til smørbrød…

 
 
 
jeg har tidligere lagt inn en oppskrift på kikertlefser, men dette er en litt annen variant…
 

Kikertlefser:

 
4 dl kikertmel (kjøpt i innvandrerbutikk)
4 dl vann
1 egg
1 ts bakepulver/natron
1 ss økologisk rapsolje (en lavere i salisyl enn olivenolje som er meget høy)
1 klype salt
1 knivsodd spisskummin (jeg verken liker eller tåler så mye av det, dessuten er krydder er ofte høy i salisyl, så vær forsiktig dersom du reagerer på kunstig eller naturlig konserveringsmiddel)
 
Ha i alt det tørre og tilsett vann. Rør til en glatt røre og la det stå å svelle i min. 30 minutter i kjøleskapet.
 
Jeg bruker meierismør i stekepannen og man må bruke litt tid på stekingen på middels varme.
 
 
…når de er avkjølt så kan man legge på det man måtte like, tåle, ønske…
…her har jeg brukt 
 
isbergsalat (lav i salisyl)
skrellet agurk
hjemmelaget guacomole
litt paprika (høy i salisyl)
 
 
hardkokt egg
nyskåret roastbeef
litt hjemmelaget urtesalt på toppen
 
 
hardkokt egg
nyskåret roastbeef
litt hjemmelaget urtesalt på toppen
 

 

 
 

jeg har tidligere lagt inn en oppskrift på kikertlefser, men dette er en litt annen variant…  

Kikertlefser:

4 dl kikertmel (kjøpt i innvandrerbutikk) 4 dl vann 1 egg 1 ts bakepulver/natron 1 ss økologisk rapsolje (en lavere i salisyl enn olivenolje som er meget høy) 1 klype salt
1 knivsodd spisskummin (jeg verken liker eller tåler så mye av det, dessuten er krydder er ofte høy i salisyl, så vær forsiktig dersom du reagerer på kunstig eller naturlig konserveringsmiddel)   Ha i alt det tørre og tilsett vann. Rør til en glatt røre og la det stå å svelle i min. 30 minutter i kjøleskapet.   Jeg bruker meierismør i stekepannen og man må bruke litt tid på stekingen på middels varme.

…når de er avkjølt så kan man legge på det man måtte like, tåle, ønske… …her har jeg brukt    isbergsalat (lav i salisyl) skrellet agurk hjemmelaget guacomole litt paprika (høy i salisyl)

hardkokt egg nyskåret roastbeef litt hjemmelaget urtesalt på toppen  

hardkokt egg nyskåret roastbeef litt hjemmelaget urtesalt på toppen  

Legg igjen en kommentar