Jeg går litt tom på ideer innimellom, ikke minst når det det gjelder mat som jeg tåler å spise.
Men når man har laget seg litt hjemmelaget tacokrydder, så gjør det seg selv.
Det skal ikke mer til for å få litt variasjon i hverdagen.
Jeg kjøper gjerne to Stange kyllinger av gangen, deler de opp i bryst, lår, vinger og skjærer av det resterende kjøttet (avskjær) og fryser alt i små poser.
Skrogene legger jeg i ca 2 liter vann (vannet skal dekke skroget) koker det opp, skummer av og lar det stå og trekke i alle fall i 1,5 timer.
Det blir deilig kraft som jeg fryser i mindre og større plastbokser.
De store boksene er til suppe eller gryterett og de små bruker jeg til å lage saus av.
Ingredienser til 2 personer:
Kraft som man kan ta rett fra fryseren og varme opp mens man skjærer grønnsaker
1 pastinakk
1/4 stor sellerirot
1 purre
5 gulrøtter
1 liten bit ingefær
1-2 ss glutenfri soyasaus
kyllingavskjær fra minimum 2 litt store kyllinger (jeg sparer avskjær i fryseren)
1/2 ts tacokrydder
salt
hvit pepper
Jeg blancherer grønnsakene i stekepannen med litt meierismør og tar det deretter opp i kyllingkraften.
Det står og godgjør seg (koker på svak varme) mens jeg gjør klar kyllingavskjæret som jeg bruner raskt i stekepannen og tilsetter salt, hvit pepper, tacokrydder og soyasaus.
Så tar jeg kyllingkjøttet opp i kraften, koker ut pannen i bittelite vann og har oppi.
Deretter lar jeg det koke opp for så å trekke ett par minutter sammen med grønnsakene.
Krydre gjerne mer etter din smak.
Denne suppen kan jo varieres i alle mulige retninger, fasonger og smak
Ved å trykke her finner du oppskriften til hjemmelaget tacokrydder
Ved å trykke her finner du oppskriften til hjemmelaget tacokrydder
God apetitt!!