Hva er ortomolekylær medisin? VINN EN BOK!

Tenk at jeg skulle bli så voksen før jeg i det hele tatt fikk et lite innblikk i hva ortomolekylær medisin går ut på.

Og det er ofte ved egne plager at man utforsker hva som kan være til hjelp.

For mitt vedkommende har det seg slik at jeg startet med diagnosen ME – Myalgisk encefalopati – som du kan lese mer om ved å gå inn på siden til foreningen tilknyttet denne sykdommen ved å trykke HER

Etter hvert som årene har gått, har det bare ballet på seg med symptomer og vondter i tillegg til ME, så som elveblest, sår i munn/svelg, mageplager o.l.

Så søker man her og der og er ganske fortvilet over at det finnes så lite hjelp å få i det norske helsevesenet. For er det noe man vil, så er det jo å være i vigør både i jobb og  fritid.

Men kort fortalt, så fikk jeg omsider hjelp til å finne ut hva slags mat jeg ikke tåler, hvorfor tarmene mine ikke tar opp den næringen jeg får gjennom kostholdet.

For en ting er helt bombesikker;

JEG SPISER SUNT OG TIL DELS VARIERT 

(UT FRA HVA JEG TÅLER PÅ DET NÅVÆRENDE TIDSPUNKT)

Jeg har også etter hvert fått hjelp til å sette sammen riktige doser vitaminer, mineraler og aminosyrer slik at utslett og sår har minsket til det nå nesten er borte.

Jeg tåler også et bedre utvalg av urter, krydder, fisk, kjøtt, grønnsaker og frukt.

Kosttilskudd holder altså plagsomme symptomer i sjakk.

Jeg har dog ikke blitt frisk ennå, men dette har gitt meg håp om at tarmene mine kan leges og at jeg igjen kan tåle mye av det jeg tidligere bare har kunnet putte i munnen uten å tenke på konsekvensene.

Så tilbake til inngangsspørsmålet:

Grunnlaget for god helse er god ernæring. Begrepet «ortomolekylær» beskriver en metode som anvender næringsstoffer og normale («orto») substanser som finnes i kroppen i optimale mengder som den fremste behandlingsformen.

enkelt og så forståelig

Ortomolekylære leger benytter alle slags moderne behandlingsteknikker, inkludert medikamentell behandling, kirurgi og fysiologiske og psykologiske metoder, der disse er velegnet.

Når det for eksempel er nødvendig med med antidepressiva eller beroligende midler, anvendes disse parallelt med næringsstoffer og ernæring. Medikamentene brukes for å få rask kontroll med uønskede og plagsomme symptomer, og bruken av dem trappes langsomt ned så snart pasienten begynner å reagere på den ortomolekylære behandlingen.

Kirurger som benytter seg av ernæring, har oppdaget at pasientene deres kommer seg raskere til hektene etter operasjoner og opplever færre uønskede komplikasjoner.

Ettersom alle mennesker blir friskere bare de spiser ordentlig mat (og unngår søppelmat og matsubstitutter), kan de motstå sykdom og skade mer effektivt når de er friskere og baserer seg på optimal ernæring.

Vær med i konkurransen om å vinne nedenforstående bok.

Lik og del innlegget på facebook. Skriv en kommentar i kommentarfeltet og vips, er du med i trekningen som varer til mandag 2.november kl. 17.00.

Kilde: Den store boken om Vitaminer og Mineraler som fås kjøpt på forlaget Lille Måne 

Legg igjen en kommentar