SLIPP VITAMINENE FRI !!

TV-innslaget på God Morgen Norge 7.oktober 2015 med lege Joakim Iversen og Audun Hågå (Legemiddelverkets nye direktør) er nok bare starten på en kamp for å få mulighet til å kjøpe vitaminer og mineraler i høyere doser DIREKTE OG fra utlandet. Så lenge de kaller vitaminer legemidler er det meningen at jeg skal gå til fastlegen min for å be om fritak fordi vitaminer og mineraler hjelper meg mot: 
kløende utslett, fryktelig smerter av sår i munn OG svelg, diaré,
aldri å kunne spise på restaurant eller gå bort PÅ BESØK 
uten å ha egen med mat.

fungere i hverdagen 

jeg bruker ikke kosttilskudd for moro skyld

Min erfaring er at legene kan lite eller ingenting om ernæring/vitaminer og mineraler, så det skal noe til å få fastlegen til å være med på dette, til tross for at det er dette som gjør meg bedre.
Som Legemiddelverkets representant så klart sa,  kan vi kjøpe dette på Apoteket i Norge. 
Vitaminer og mineraler må i så fall spesialbestilles fordi høye doser ikke er i apotekenes sortiment. 
Med det så er det mange ledd som skal tjene penger før det kommer ut til meg som forbruker. Vitaminene og mineralene vil bli bestilt av Apoteket fra de samme leverandører som jeg får midler fra idag. 
Dyrt, uhørt, ugjennomtenkt av politikerne
Det lukter maktarroganse og mange som skal profittere på min helse.
– Forskrift for kosttilskudd, herunder vedlegg 1 – myndighetenes anbefalte minimums- og maksimums døgndose – samt regelverk om import av kosttilskudd til Norge er basert på 40 år gammel forskning (og enda eldre) og ingen norske meta-studier på vit/min har vært utført siden 1986 (jf brev fra EFTA juni 2015). Vi mener at nyere forskning bør gjennomgås og tas i bruk som grunnlag for endring av anbefalte døgndoser i Norge
– Det er forskjell på å bedrive forebyggende behandling i forhold til det å korrigere en mangel. En del pasienter med systemiske sykdommer kan ha alvorlige KRONISKE mangler på vit/min eller hormoner. Dermed må man se på muligheten for at slike pasienter, i samråd med lege, må kunne behandle med høyere doser over lengre tid for å få effekt. 
Det er ikke restriksjoner mot ulovlige legemidler jeg og mange med meg vil til livs, men at vitaminer og mineraler ikke kalles legemidler og dermed gjør det mulig å handle dette via utlandet slik det har vært inntil 1.oktober 2015.
Nok en gang; Jeg vil handle fra trygge leverandører i utlandet som Apoteket også vil måtte handle gjennom for å få tak i de samme vitaminer og mineraler som etterspørres av brukerne.
HAR JEG SAGT DET KLART NOK!!
Slipp vitaminene fri!!

Følg gjerne siden:

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern