Spirer er sunt !!

Det startet da jeg var ute i Lunds hagesenter fordi jeg skulle ha noen vårblomster til krukkene mine. Da kom jeg over disse økologiske spirefrøene og tenkte at jeg skulle utvikle min spireevne en smule.
…fra å spire karsefrø, kikerter og bønne-/linsespirer har jeg kjøpt meg en spirekasse som er utrolig praktisk. Ikke noe søl når jeg vanner frøene, og så fint å se på spirene når de gror over seg på kjøkkenbenken.
Denne gangen har jeg valgt reddikspirer.
De er gode, men ikke ta en hel hånd i munnen på en gang, de er nemlig ganske sterke på smak.
Men altså, her er det liv, rai, rai.

Spiringen foregår slik:

  1. Legg ca. 3ss frø i en spireboks og sett på gitterlokket
  2. Skyll frøene flere ganger med vann og sil forsiktig gjennom gitteret.
  3. Bløtlegg frøene over natten.
  4. Hell ut vannet og skyll frøene igjen.
  5. Plasser boksen mørkt i 2-3 døgn og skyll spirene 2-3 ganger per dag.
  6. Still deretter boksen lyst og fortsett å skylle 2-3 ganger daglig.
De skal dyrkes på et varmt sted, 20-25 grader. Spirene er ferdig etter 4-6 dager.
Dette er en lettdyrket spire som gir en krydret smak til salater og wokede retter.
Spirene kan også stilles lyst slik at de kan utvikles til skudd.
Disse skuddene gir en spennende kryddersmak til salater og kjøtt.
Her ett par eksempler på hvordan jeg har brukt spirene frem til nå.
Spirene er veldig næringsrike for dem som tåler det!!

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern