Det er jo enkel rett å lage dersom man tåler lammekjøtt. Vi er så heldige at vi har kontakt med en bonde som driver med økologisk lam. Vi kan kjøpe 2 ganger per år, høst og vår.
Kjøttet går rett i fryseren, det er delt inn i lammekoteletter, fårikålbiter og 2 lammestek. Denne gangen mørnet lammet i 1 uke og det har gått greit for meg, men så har jeg gått på biogenamin-fattig kost i over 1 år. I tillegg er jeg nå i aktiv behandling hos en lege som arbeider med funksjonell medisin.
Mer om funksjonell medisin kan du lese her
Man starter med 2 dl vann i bunnen av kaserollen, deretter ett lag økologisk kål, noen stykker kjøtt, noen pepperkorn (man kan også bruke hvite pepperkorn, de er lavere i salisyl) og salt.
La det stå og trekke i ca. 1,5-2 timer. Med poteter til så er jo dette en megagod rett, spør du meg !!
Fårikål er godt, men vi har det som regel bare 1 gang eller 2 på høsten 🙂
Her er det mye lammekjøtt i forskjellige varianter når jeg får tak i det 🙂