Når man går på streng diett, så er det krevende å finne mat som både er sunt, smaker godt og er mettende, men når man bare får brukt masse tid på finne ut av ting, så går det også.
Her på bloggen handler det for tiden om en diett som er fri for:
Gluten, mais, meieriprodukter, sukker, gjær. I tillegg skal det være lavt i salisylsyreinnhold og biogenaminer.
Det er masse fint å finne på nettet, men det er sjelden jeg kommer over matretter som har ovennevnte begrensninger, så da er det bare å brette opp ermene og finne på noe smakfullt og uten ovennevnte ingredienser.
Idag dreier det seg om en gryterett bestående av:
- Stekt karbonadedeig 400 g tilsatt salt og hvit pepper
- 5 gulrøtter
- 1/4 stor purre
- 1 stangselleri-bit
- Litt luftløk som jeg har i fryseren (fra egen kjøkkenhage, se her)
- 3 fedd hvitløk
- 1 pastinakk
- Kyllingkraft
- Havrefløte
Grønnsakene blansjeres i litt økologisk rapsolje og trekkes deretter i kraft til de er møre (Kraft har jeg som regel i fryseren. Jeg lager alltid kraft av restene etter å ha renset Stange kylling).
Samtidig steker jeg karbonadedeig og koker ris, som denne gangen er en økologisk rismix; naturris, svart og rød ris fra Ängalmark (fås kjøpt på Coop Mega).
Det er så usigelig godt med middag, så jeg sier bare “Bon appétit!!”