Torsk og laks med søtpotetmos

Det skal ikke alltid så mye til for å få litt variasjon i all vår begrensing med tanke på matintoleranse…

DSC_0037

Når det gjelder fisk er det begrenset hva man kan spise når man har biogenamin-intoleranse, men jeg har funnet frossen torsk på REMA som er bearbeidet og frosset ombord på fiskebåtene. Det er et must for  meg at det ikke går lang tid mellom fangst og frysing, det får skikkelig dårlige følger…

Økologisk frossen laks finner jeg også i fiskedisken på REMA. Det skal sies at jeg har sjekket hva denne laksen blir fôret meg og det virker forsåvidt oppløftende i forhold til laks fra ordinære oppdrettsanlegg, men dog… det er en oppdrettslaks, så helt sunt er det nok ikke. For hvem har lyst til å leve blant tusenvis stuet sammen i et lite anlegg. Tipper laksen er rimelig stresset.

Jeg har dog tro på at vi forbrukere kan påvirke hva som legges i frysedisker over hele landet og som vi skal spise oss sunne på. Og ikke bli helt ødelagt i tarmsystemet av å spise. Hos Rema her hvor vi bor kan de fortelle at de aller fleste nå velger ovennevnte torsk når de handler til tross for at den er noe dyrere enn annen torsk. Nevnte laks er ikke særlig dyrere enn den som svømmer ødelagte og fæle i de ordinære oppdrettsanleggene. Så valget er enkelt for meg: Jeg spiser ikke laks veldig ofte, men torsken koser jeg meg med.

DSC_0038

Til 2 personer koker jeg 1  økologisk søtpotet sammen med 2-3 vanlige, økologiske poteter. Jeg koker potetene møre og lager potetmos av det, tilsetter litt melk, meireismør, uraffinert salt og litt hvit pepper.

Dampet purre, blomkål og gulrøtter og litt smeltet meiersmør med gressløk.

Velbekomme!

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern