Pastinakksuppe

Det er ikke alt av grønnsaker jeg har oversikt over salisyl-/histamin-innhold, men det er lov å prøve seg, selv om man har matintoleranse.

DSC_0095

Idag har jeg laget pastinakksuppe for første gang. Utgangspunktet for oppskriften har jeg fått av en hageblogger – 
4 i Kiellandsgata
som jeg følger (det er haging som er hovedgeskjeften min og det er på det området jeg bruker mye av fritiden min).
Jeg har ikke fulgt hennes oppskrift til punkt og prikke, fordi vi som har intoleranse overfor salisyl og biogenaminer, spiser helst ikke mat som er ferdig bearbeidet eller inneholder tilsetningsstoffer, slik som buljongterninger blant annet. Jeg trenger derfor noe mer som setter smak. Men jeg har fått ett par tips som jeg følger videre og oppskriften er således:

  • 2-3 sjalottløk
  • 2 fedd økologisk hvitløk
  • En bit økologisk sellerirot
  • 3 økologiske poteter
  • 4 økologiske pastinakkrøtter (ikke så store)

Løk og hvitløk blancheres i litt økologisk rapsolje. Resten av grønnsakene skrelles og skjæres i små biter (da kokes det raskere). Ta det oppi gryta sammen med det andre, fyll vann til over grønnsakene.  La det putre i ca. 15 minutter.

DSC_0098

Når det er mørt, bruker man stavmikseren til en glatt masse. Tilsetter hvit pepper og salt.

Det er mye smak i denne altså, kjempegod!! …synes mannen, for når sant skal sies har jeg ikke mye smakssans for tiden. Det er forøvrig noe jeg virkelig håper å få tilbake.

Jeg toppet suppen med litt gressløk og hjemmelaget urtekrydder –
oppskriften til urtekrydderet finner du i denne linken her

Nå er jeg til behandling hos en lege, som har satt i gang prøvetaking av ymse slag.

Når jeg vet mer om hvordan behandling jeg skal ha, og nytten av den, så kommer jeg tilbake og skriver litt om det!

En kommentar om “Pastinakksuppe”

Legg igjen en kommentar

Nettside av WebNext | Personvern